A zsombói sportlövő Győrben az Európa-bajnokságon szerepel

2024.02.13. 14:22

Olimpiai kvóta: Jákó is harcba száll

A zsombói Cél-Tudat versenyzője, Jákó Miriam több versenyen is sikerrel szerepelt. A győri Európa-bajnokságon olimpiai kvótáért száll majd harcba.

Mádi József

Jákó Miriam első helyet ért el egy nemzetközi junior versenyen.

Fotó: Cél-Tudat SE

Időrendi sorrendben haladva a németországi Münchenben rendezték a H&N-kupát, amelyen Jákó Miriam a juniorok között légpisztolyban a 60 lövéses szakágban indult. A zsombói versenyző az első nap 569, a második napon 568 kört lőtt, mindkettővel a döntőbe jutott az első, illetve a hatodik helyen.  

A tavaly októberben kezdődött német Bundesligában érdekelt St. Sebastian Peer 2000 nevezetű alakulat az északi 12 csapatos csoportban szerepelt, és ott bekerült a legjobb négy közé, majd ezek alapján a nyolcas döntőben indulhatott. A klub 4:1-re kikapott a déli csoportot képviselő ellenféltől. Ebben a csapatban a légpisztolyos Jákó Miriam az első számú lövő, így az ellenfelek közül is mindig a legjobbat kapta meg, ezúttal pedig nem tudott nyerni, a riválisa a 40 lövés elején már elhúzott, ezt pedig Jákó nem tudta behozni.

A következő nagy esemény a győri Európa-bajnokság lesz, amelyen a felnőttek között érdekelt Jákó, és olimpiai kóvátért lép majd lőállásba Major Veronikával és Fábián Sárával egyaránt az egyéniben, akikkel legutóbb a bakui világbajnokságon csapatban másodikok lettek. Jákó február 29-én lő majd a győri eseményen, amelyen a belépés ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában