Gazsó gólokkal debütált, Szilágyi nyolcat lőtt

2024.02.24. 20:23

Parádéztak a szegedi fiatalok a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen – GALÉRIA

Újoncot avatott az 50. Pick Arénában játszott mérkőzésén az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Az akadémista Gazsó Péter két találattal hálálta meg Kárpáti Krisztián bizalmát a 42–28-ra megnyert bajnokin a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen. A legeredményesebb játékos viszont Szilágyi Benjámin nyolc góllal.

Becsei Dávid

Bodó Richárd négy gólt dobott a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen.

Fotó: Török János

Négy perc és huszonkét perc játék után máris időt kértek a veszprémiek, mivel 5–1 állt az eredményjelzőn. A rutinos Tarabochia góljával még a vendégek szerezték meg a mérkőzés első találatát, ezt követően viszont két Nagy Martin-védés és három labdaszerzést követően gyors és könnyű gólokat dobott a Szeged rendezetlen fallal szemben.

Használt az időkérés a vendégeknek, hazai oldalon Frimmel két tiszta ziccert is elrontott. Jött is a helyére három támadás erejéig az akadémista Gazsó Péter – Jelinic nem került meccskeretbe, pihenőt kapott, akárcsak Mikler és Mackovsek –, akinek ez volt az első felnőtt NB I.-es meccse. Nagy Martin ismét jól sáfárkodott a kapott lehetőségével, kezdőként ismét stabil teljesítményt nyújtott, hat védéssel negyvenhárom százalékos védési hatékonyságnál tartott húsz perc játék után.

Hatgólos különbségnél Kárpáti Krisztián is időt kért. Érkezett a pályára Sostaric, Stepancic, Bombac, Szita és Bánhidi. A frissesség nem jött jól veszprémi szempontból, a vendégvédőknek leginkább Bánhidi Bence tört borsot az orruk alá. A remek formának örvendő beálló hat lövésből hat góllal zárta az első félidőt, aminek köszönhetően rohamosan nőtt a két csapat között a különbség, ami a szünetre csúcsosodott ki, 22–12-t mutatott a tábla.

A második játékrész elején a veszprémi fiatalok többször is megtalálták a réseket a szegedi védelmen, aminek köszönhetően a 43. percben 27–21-re zárkóztak fel. Szilágyi ihletett időszakának eljövetelével rohamosan nőtt a különbség, miközben Gazsó átlövőként játszott debütálóként. Két gólt is dobott távolról, a hajrára pedig már csak a különbség maradt kérdésnek. A vége 42–28, szerdán 18.45-től már a BL-ben a THW Kiel érkezik a Pick Arénába.

OTP Bank-Pick Szeged–Fejér-B.Á.L. Veszprém 42–28 (22–12)
Férfi kézilabda NB I., 17. forduló. Szeged, Pick Aréna, 2062 néző. Vezette: Héjja, Kónya.
OTP Bank-Pick Szeged: NAGY M. – MARTINS 4, Garciandía 4, Molina, Gaber, Bodó 4, Frimmel 7. Csere: Imsgard (kapus), SZILÁGYI 8/2, GAZSÓ 2, Kalaras, BÁNHIDI 6, Sostaric 3/1, Stepancic 2, Bombac 1, Szita 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Fejér-B.Á.L. Veszprém: Gődör – Preszter 2, Pulay 1, Vetési 2, Szrnka 1, TARABOCHIA 6, Nourelden 2. Csere: Mojszilov (kapus), Bugyáki, B. DJUKICS 7, Grünfelder, Kristóf M. 1, HÁRI 6/3. Vezetőedző: Danyi Gábor.
Hétméteres: 3/3, ill. 3/3.
Kiállítás: 4, ill. 6 perc.

Nyilatkozatok: 

Kárpáti Krisztián: – Kellenek az ilyen klubok a magyar kézilabdának, mint a Fejér-B.Á.L. Veszprém, amely lehetőséget ad a szárnyukat bontogató fiatal játékosoknak. Azt kértem a játékosoktól, hogy a jövő hetet szem előtt tartva próbáljunk nagyobb sebességet diktálni, mert a KIel is úgy játszik. Jó tempóban, olykor sok hibával kézilabdáztunk, amit bizonyos periódusokban szépen kihasználtak a vendégek.

Gazsó Péter, az OTP Bank-Pick Szeged játékosa: – Nagyon boldog vagyok, vártam már a debütálás pillanatát a felnőttek között az NB I.-ben. Jó érzés, hogy ennyire befogadó volt a csapat, jól sikerült a bemutatkozásom közöttük. Voltak hullámvölgyeink, de betartottuk a vezetőedző kéréseit. Jó felkészülés bizonyult ez a mérkőzés a THW Kiel elleni találkozóra.

Danyi Gábor, a Fejér-B.Á.L. Veszprém vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek, nem volt egy percig sem kérdés a hazai siker. Rengeteg hibát vétettünk az első félidő során, amelyet kihasznált a Pick. A második félidőben már jobban mertünk úgy kézilabdázni, ami a valós tudásunkat tükrözi. Nem szégyen a különbség, a majdnem harminc szerzett gól nagy dolog Szegeden. Sok sikert kívánok a Szegednek hazai és nemzetközi szinten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában