A visszavonuló Gerendás György utódja lesz

2024.02.03. 12:42

Szentesi vezetőedzője lesz a Ferencvárosnak

Három szezont követően távozik Szentesről.

Becsei Dávid

Matajsz Márk három év után, a szezon végén távozik Szentesről.

Fotó: Gémes Sándor

Matajsz Márk, a Valdor Szentes vezetőedzője váltja a nyáron visszavonuló Gerendás Györgyöt a Ferencváros női vízilabdacsapatának kispadján – jelentette be a zöld-fehér klub hivatalos honlapján. Az 1976-ban játékosként olimpiai bajnok Gerendás György korábbi döntéséhez ragaszkodva a 2023–2024-es idény végén befejezi edzői pályafutását. A vízilabda női szakágának első aranyérme Gerendáshoz kapcsolódik az FTC-nél, ugyanis 2022-ben az ő irányításával nyerték meg a Magyar Kupát.

A tősgyökeres szentesi Matajsz Márk 2021 óta irányítja a Valdor Szentes OB I.-es női csapatát, valamint dolgozik párhuzamosan a leány utánpótlásban. A felnőttekkel az ötödik hely a legjobb eredménye a bajnokságban, míg az ifjúságiakkal 2021-ben magyar bajnok lett, 2023-ban pedig ezüstérmes. Játékosként 1997 és 2001 között a Ferencvárosban vízilabdázott Matajsz. 1998-ban KEK-et, 2000-ben magyar bajnokságot nyert a Fradival.

– A pályafutásom legszebb éveit itt töltöttem! 23 éve ugyan teljesen mások voltak a körülmények, mint manapság, de jó volt itt lenni. Négy szezont játszottam a Ferencvárosban, és sikerült nyernünk bajnoki címet, Magyar Kupát és KEK-et. Utóbbit ráadásul fantasztikus közönség előtt, teltházas mérkőzésen a Komjádiban 3500 nézővel, utána a trófeaátadás a Fradi-Újpest derbi szünetében az Üllői úton 20 ezer szurkoló előtt… Ez így fiatalon, egy vidékről feljött fiúnak olyan élmény volt, ami máig örök, kitörölhetetlen emlék. Amikor ellenfélként visszatértem a Népligetbe, mindig is büszkén meséltem a kislányomnak erről az időszakról – nyilatkozta a fradi.hu-n Matajsz Márk.

A 45 éves szakember elárulta, hogy három éve az ifi bajnoki döntő első mérkőzése után, amikor a Szentes nyert a Népligetben, akkor ment oda hozzá Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke.

– Akkor az annyiban maradt, mert én is folytattam a munkát Szentesen, aztán tavaly nyáron felhívott, hogy számítana rám vezetőedzőként. Nem titkolom, nagyon megörültem a felkérésnek, és nem is hezitáltam sokat rajta. Egyértelmű volt a válaszom, mert a Fradi hívását nem lehet visszautasítani – emlékezett vissza.

A tavaszi szezon során a Ferencváros női vízilabdacsapatát még Gerendás György, a Szentest pedig Matajsz Márk irányítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában