Helyi sport

2024.02.21. 15:00

Utánpótlás gyorskori versenyt rendeztek Szegeden

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel együtt rendezett felkészülési versenyt a szegedi műjégpályán a Tuti Korcsolyázó Közhasznú Egyesület. Az eseményen hét egyesület összesen 87 sportolója vett részt.

Delmagyar.hu

Utánpótlás versenyt rendeztek Szegeden.

Fotó: Tóth-Bódi Andrea

Az 1. divízóban két Tuti Koris versenyző, Vető Rozina Emília és Fazekas Márton végzett az első két helyen. Rozina két aranyérmet, Márton két ezüstérmet nyert az 500, illetve 333 méteres távon. Mindketten tagjai voltak a 2000 méteres váltóversenyek aranyérmes csapatainak is. Rozina a D korcsoportos lányok között Tóth Tímea Ilonával és Gárdián Borbála Szonjával együtt nyerte meg a versenyt, míg Márton az E-F korcsoportos fiúk között Vincefi Zalánnal és Tóth Dáviddal együtt bizonyult a leggyorsabbnak.

A 2. divízióban, egyéniben Gárdián Borbála Szonja 500 méteren az ötödik helyet szerezte meg, 333 méteren a nyolcadik lett.

A 3. divízióban a fentebb említett aranyérmes váltó másik tagja, Tóth Tímea Ilona 500 méteren szintén aranyérmet szerzett, 333 méteren a 7. helyen ért célba.

A 4. divízióban mindkét távon Vincefi Zalán diadalmaskodott, további 2 aranyérmet szerezve a TKKSE csapatának.

Az 5. divízióban Tóth Dávid 500 méteren lett aranyérmes, 333 méteren pedig ezüstérmet harcolt ki. Ugyanebben a divízióban Fehér Anna 5., illetve 10. helyezést ért el.

A 7. divízióban Tutrai Áron indult a TKKSE színeiben, aki szintén gyönyörűen szerepelt: 500 méteren bronzérmes, 333 méteren pedig aranyérmes lett.

A 8. divízióban Rikk Tamás László 500 méteren ezüst-, 333 méteren bronzérmes lett, Sógor-Jász Regő pedig 333 méteren szerzett aranyérmet.

A 9. divízióban Kiss Erik bizonyult a legjobbnak, aki mindkét versenyszámában aranyérmet szerzett. Az E-F kocsoportos fiúk váltójában pedig Rikk Tamás Lászlóvak és Tutrai Áronnal 4. helyet értek el.

A 9. divízióban többen is indultak még az egyesületből, életük első gyorskoriversenyén. Kelemen Álmos 500 és 333 méteren is a negyedik helyet szerezte meg, Sógor-Jász Döme 500 méteren az 5., 333 méteren pedig ezüstérmes lett. Vincefi Gréta ugyanitt 500-on a 7.-ként, 333 méteren pedig a 6.-ként ért célba. Lehőcz Ákos 500-on a 9., 333 méteren pedig a 10. lett, ikertestvére, Lehőcz Zalán pedig éppen fordítva: 500 méteren 10., 333 méteren pedig 9.

A Szegedi Korcsolyázó Egylet versenyzői közül az első divízióban Faragó-Szuhay Tamás 500 méteren ötödik, 333 méteren hetedik lett, Vukovic Nadja is egy ötödik és egy hetedik hellyel zárt. A 2. divízióban Dobay Jázmin kilencedik és negyedik helyen végzett a két távon, míg a negyedik divízióban Molnár-Eiserle Mirella mindkét távon dobogóra állhatott: 500 méteren harmadik, 333 méteren második lett.

A 6. divízióban Kakuja Gergő hatodik és ötödik helyezésekkel zárt, a hetedik divízióban Egyed Hanna megnyerte az 500 métert, míg a rövidebb távon hetedik lett. Ugyanitt Vlocskó Zalán mindkét távon 10. lett. A nyolcadik divízióban Faragó-Szuhay Viktória nyolcadik és ötödik, míg Kovács Bálint egy ötödik és hetedik helyezést ért el.

A kilencedik divízióban Nagy Kata 500 méteren második lett, a rövidebb távon ötödikként zárt. Fodor András mindkét távon a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg Fodor Vince két nyolcadik helyet szerzett.

A váltókban a junior E-F lányok mezőnyében második lett az SZKE csapata (Dobay Jázmin, Molnár-Eiserle Mirella, Egyed Hanna), míg a mix váltókban Kakuja Gergő volt tagja a harmadik helyen végzett csapatnak. A fiúknál az SZKE csapata (Fodor András, Kovács Bálint, Vlocskó Zalán) ötödik lett. A junior D fiúknál Faragó-Szuhay Tamás volt a tagja a második helyen végzett mix váltónak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában