Helyi sport

2024.02.02. 08:00

Végre itthon játszik szombaton az SZTE-Szedeák

A múlt heti országjáró túrát követően szombaton az újszegedi sportcsarnokban folytatja a férfi kosárlabda NB I./A csoportos bajnokságot az SZTE-Szedeák. A Tisza-partiak a sereghajtó Kecskemét ellen játszanak fontos bajnokit.

Vajgely Pál

Bognár Kristóféknak az elejétől kezdve koncentrálniuk kell a Kecskemét ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Szombathely, Körmend, Oroszlány – hét nap alatt. Ezen van túl az SZTE-Szedeák, amelynek a három idegenbeli mérkőzés közül sikerült egyet megnyernie. A körmendi siker egyben ráadásul azt is jelenti, hogy ott lehet majd a csapat az április elején esedékes négyes döntőben a Zsíros Tibor magyar kupában. A sorozathoz kapcsolódó hír, hogy a szövetség kijelölte a helyszínt, ami a budapesti BOK-csarnok lesz.

Na de vissza a bajnoksághoz, hiszen szombaton már újabb feladat vár Balogh Szilárdékra. Azt a Kecskemétet fogadják, amely ugyan a sereghajtó pozíciójában áll a fordulót megelőzően, ám csak kettővel kevesebb győzelmet számlál a szegedieknél. Mindez pedig jól mutatja, továbbra is mennyire szoros a liga mezőnye, és bizony nagyon nem mindegy, hogy alakul majd a szombati találkozó.

Örülünk neki, hogy végre hazai pályán játszhatunk! Az utóbbi időszakban szép számmal kijönnek a szurkolóink, és biztatnak bennünket, ez már hiányzik. Három távoli idegenbeli meccsen vagyunk túl, ez sokat kivett belőlünk. Fontos lett volna az oroszlányi győzelem, de ez sajnos nem jött össze, de a saját kezünkben van a sorsunk – mondta a meccset megelőzően Bognár Kristóf, az SZTE-Szedeák játékosa. 

Az elmúlt három találkozón egyaránt nehezen lendült játékba a Szedeák, amely mindhárom ellenfelének komoly előnyt adott a találkozó korai szakaszában. A két csapat szezonbeli első meccsén is hasonló történt, hiszen a a KTE már 14 ponttal is vezetett, ám a meccset végül a Szedeák nyerte meg 98–95-re. A Kecskemét a legutóbbi két mérkőzését elveszítette, az Alba és a Honvéd ellen maradt alul a szegediek ellenfele, amelynek irányítását a szezon közben Forray Gábortól a korábbi szövetségi kapitány, Ivkovics Sztojan vette át. 

Mindenképpen szeretnénk javítani, és kapaszkodni az előttünk álló csapatokhoz. A harmadiktól a tizenegyedik helyig egy-egy hullámvölgy választja el a csapatokat, egy-két mérkőzés alatt már ott találhatja magát a csapat a tabella hátsó részében. Jobb kezdésre lesz szükségünk szombaton, mert mindhárom meccsen tetemes előnyt adtunk az ellenfélnek, ennek ledolgozása pedig nagy erőket emésztett fel – tette hozzá Bognár Kristóf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában