Mind a Szeged, mind a Szentes kikapott a tavaszi folytatásban

2024.02.28. 20:32

Vereséggel folytatták

Folytatódott a női vízilabda OB I., amelynek 10. fordulójában a szegedi csapat három gólos vereséget szenvedett a BVSC-től, míg a szentesiek Dunaújvárosban sima kudarcot szenvedtek el.

Mádi József

A szegedi Bereczki Luca (balról) egy góllal járult hozzá a BVSC elleni gólterméshez.

Fotó: Török János

A női vízilabda OB I.-ben legutóbb tavaly november 22-én rendeztek fordulót, azaz több mint három hónap szünet után folytatódott a bajnokság.

A tíz fős első osztályú mezőny második feléhez tartozó Csongrád-Csanád vármegyei csapatok a tabella első részében elhelyezkedő ellenfelekkel szemben ugrottak vízbe. 

Időrendi sorrendben a Szegedi VE volt a frissebb, amely a BVSC-t fogadta hazai medencében. Az első negyedben a vendégek vezetésére Botka révén még reagált a Szeged, ám a zuglóiaik két akciógól révén elhúztak. A szünet után a hazaiak 1–5 után találtak be ismét, és a kétszer nyolc perc végére megmaradt a három találat különbség.

A harmadik negyedben sikerült egy gólt lefaragni a hátrányból, sőt az utolsó játékrészben Tátrai Szonja révén újra szoros volt a meccs (6–7), ám a végén a vendégeknek sikerült magabiztos előny kiharcolniuk, amely elégnek bizonyult a sikerhez.   

A szentesi csapat a meccs felénél még csak kétgólos hátrányban volt, ám a második kétszer nyolc percben a Dunaújváros nem hagyott kétséget afelől, hogy melyik együttes nyerheti a mérkőzést.

Szegedi VE–BVSC 7–10 (1–3, 1–2, 3–2, 2–3)
Női vízilabda OB I., 10. forduló. Szeged, 100 néző. Vezette: Kovács Soma, Varga Márk.
Szegedi VE: Gyöngyösi – Szabó K., Pap M., Tátrai Sz. 3, Miklós D., Botka Zs. 2, Bereczki L. 1. Csere: Bocskay E., Torma A., Gálicz 1, Pádár B., Hasznos.  Vezetőedző: Szabó Tamás.
BVSC: Kakas – Mészáros-Farkas 2, Tóth R., Ármai 1, Urvári, Kele N. 3, Fekete F. 2. Csere: Koltay 1, Dobos Cs., Tóth F. 1, Kolárová, Batizi, Csúcs B. Vezetőedző: Stieber Mercedes.
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 3/2.
Ötméteresből: 3/2, ill. 1/1.

Dunaújváros–Valdor Szentes 18–6 (5–1, 1–3, 7–2, 5–0)
Női vízilabda OB I., 10. forduló. Dunaújváros, 100 néző. Vezette: Fodor Rajmund, Donauer Márk. 
Dunaújváros: Maczkó – Jonki, Dobi 6, Mahieu 2, Szabó N. 1, Garda 7, Kardos  D. Csere: Kardos L., Horváth B., Somogyvári, Pál 1, Sümegi 1, Cuk, Eikel (kapus). Vezetőedző: Vad Lajos.
Valdor Szentes: Füsti – Dobos, Hnatyszyn, Bicskei, Horváth L. 1, Kövér-Kis, Boldizsár. Csere: Varga V. 4, Horváth Zs., Tyukász 1, Erdélyi, Korom, Bíró B., Varga N. (kapus). Vezetőedző: Matajsz Márk. 
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 8/3.
Ötméteresből: 4/4, ill. 2/2.
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában