Budapesten rendezték a junior országos bajnokságot

2024.02.08. 13:10

Zsögön a nyolc közé jutott

A szegedi SZTE VK junior korú vívói a fővárosban szerepeltek, de a közülük kinevelkedett, budakalászi színekben induló Zsögön Andor érte el a legjobb eredményt.

A szegedi Zsögön Andor (jobbról a harmadik) a hatodik helyet szerezte meg a junior ob-n.

Fotó: SZTE VK

Budapesten a Ludovika sportcsarnokában rendezték a junior férfi tőr országos bajnokságot. Ez az U20-as kategória legnevesebb megmérettetése az országon belül. Szegedről heten vettek részt a versenyen, hat vívó az SZTE VK versenyzőjeként, illetve Zsögön Andor, aki szegedi származásúként a Budakalász színeiben versenyez immár másfél éve.

Zsögön Andor az összes csoportmérkőzését megnyerte, így csak a tus arányon múlott, hogy a negyedik helyről került a főtáblára rögtön kiemeltként. Az első ellenfele a 32 között Borka Márton (Törekvés) volt, a találkozón Zsögön Andor 15:9-es győzelemmel került a 16 közé. A legjobb nyolc közé Bálint Álmos (Ludovika) következett, aki nem mellesleg a junior ranglista második helyezettje, és korábbi kadett Európa-bajnoki második helyezett vívó. Az igen komoly csatában Zsögön nyert 15:13 arányban. 

A Budakalász szegedi származású sportolója a következő fordulóban a legjobb négy közé kerülésért már nem bírt Budaházy Ambrussal, a Ludovika sportegyesület korábbi kadett Európa-bajnokával. A végén a még kadett korú szegedi versenyző az eggyel nagyobb korosztályban a hatodik helyen zárta a versenyt, és ezzel az összes kadett korú versenyző közül ő zárt a legjobban. 

A további szegedi versenyzők közül Nagy Huba 25., Jancsák Márton 37., Kerekes András 48., Szögi-Nagy Tamás 51., Szaszák Balázs 59., Szabó Benedek 63. helyen végzett.

A csapatversenyen az SZTE Vívó Klub a legjobb nyolc közé jutásért vereséget szenvedett a Törekvés csapatától, majd a helyosztókon egy győzelem következett a Belvárosi SE ellen, és egy újabb vereség az UTE-tól, így végül a tizedik helyen zártak a szegediek – a második legjobb vidéki klubként.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában