Helyi sport

2024.03.16. 06:00

A HFC megtörné, a Szeged-Csanád GA II. folytatná sorozatát

Ráfordulunk a bajnokság utolsó harmadára a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjában. Vasárnap a Hódmezővásárhelyi FC fontos meccset vív az üldöző Szolnokkal, míg a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. egy rossz formában lévő ellenfélhez látogat a 20. fordulóban.

Delmagyar.hu

A kék-sárgamezes vásárhelyiek visszatérnének a győzelem útjára.

Fotó: Gémes Sándor

Egy valami kell, a góllövés – kezdte lapunknak Antal Krisztián, a Hódmezővásárhelyi FC edzője. Csapata ugyanis egymás után háromszor játszott döntetlent, és egy hétmeccses nyeretlenségi szériában van, ebből a hét meccsből pedig hatszor is egy pontot szerzett, ennek köszönhetően a Dél-keleti csoport legtöbb döntetlenjével, szám szerint nyolccal rendelkezik. A HFC ugyan a negyedik helyen áll, de vasárnap 14 órától azt a Szolnokot fogadja a csapat, amely csak két ponttal és két hellyel van elmaradva a vásárhelyiek mögött.

 – Nem vagyunk azonban könnyű helyzetben, hiszen a támadórészlegben akadnak hiányzóink. A helyzetek kialakításával eddig sem volt problémánk, csak azok befejezésével. A jelenlegi szituáció új helyzetet teremt, most másoknak kell előrelépnie a kerettagok közül. A Szolnok jól indította a tavaszt, jó játékosok alkotják a csapatot, de dolgozik bennünk a bizonyítási vágy, hogy megnyerjük ezt a meccset – tette hozzá Antal Krisztián.  Ami pedig az említett hiányzókat illeti, a házi gólkirály Gréczi Márton a Vasas II. ellen begyűjtötte az ötödik sárga lapját, Tóth Péter sérüléssel bajlódik, valamint Busa Bence sincs játékra kész állapotban.

Tökéletesen indította a tavaszi szezont a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., amely mindkét eddigi bajnokiját megnyerte. A Tisza-partiak ezzel jelentősen javították az esélyeiket a bentmaradás kiharcolását illetően, de a 12. helytől még ötpontos hátrányban vannak. Vasárnap 14 órától annak a Monornak az ellenfele lesz Bilics Igor csapata, amely ugyan a nyolcadik helyen áll, de legutóbbi három mérkőzését egyaránt elveszítette. Igaz, a Pest vármegyeiek az első két helyen álló Békéscsaba–ESMTK kettős ellen kezdték a 2024-es évet.  A szegediek számára viszont azért is lehetne fontos egy újabb siker, mert a három ponttal előttük álló Füzesgyarmat az ESMTK vendége lesz, azaz ha nem borul a papírforma, akkor újabb helyet léphetnének előre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában