Helyi sport

2024.03.09. 16:50

A Pénzügyőrt is legyőzte a Szeged-Csanád GA II. - FOTÓK

Az első félidő végi őrült játékból a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. jött ki jobban a szombati NB III.-as mérkőzésen, Bilics Igor együttese végül újabb fontos győzelmet aratott a bajnokságban.

Vajgely Pál

Vladul Stefan (balra) megszerezte első gólját a szegedi csapatban.

Fotó: Karnok Csaba

Főképp mezőnyjátékkal telt az első félidő a Szeged-Csanád GA II. első tavaszi hazai mérkőzésén. A sok-sok párharcot egy-egy kisebb lehetőség szakította meg, de a Nagy Zétény korai sérülése miatt a szegedi kapuba beálló Szalontai, valamint a vendégek kapusa is magabiztosan védett. 

Az események aztán a félidő hajrájában pörögtek fel, a szegedi kapusnak már egy komolyabb védést is be kellett mutatnia. A szünet előtt pedig igazi hullámvasút következett, hiszen előbb tizenegyest kapott a Pénzügyőr. A büntetőt Tóth Dávid a bal kapufa mellé lőtt, majd a következő támadásból a harcosan játszó Maronyai léphetett ki ziccerben, és kevés területe maradt, de okosan lekészítette a mellette érkező Nagy Dánielnek, aki az üres kapuba passzolt – fordulatos perceket követően végül nem hátrányba került, hanem megszerezte a vezetést a szegedi csapat.

A szünet után rögtön duplázhatott volna a szegediek játékosa, de csúsztatása a kapufa tövén csattant. Néhány perccel később azonban a télen érkezett támadó, Vladul Stefan szerezte meg első gólját új csapatában, miután egy jobbról a hosszúra érkező labdát egy átvétel után a rövid kapufa segítségével lőtt a hálóba. Bő tíz perc elteltével lezárt a meccset a Szeged-Csanád GA II., miután Nagy Dániel megnyert párharcát követően remekül tálalt a hosszún üresen érkező Berta elé, aki az üres kapuba passzolt. A kapu előtt rendkívül higgadtan és pontosan játszott a Szeged-Csanád GA II.

A hátralévő időszakban a Pénzügyőr is eltalálta egyszer a kapufát, majd Bartus fejesével a végjátékban szépítettek is a fővárosiak, de izgulni nem kellett az utolsó percekben. 

A vezetés megszerzését követően nem volt kérdéses a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. győzelme.

A szegediek ezzel hatpontos rajtot vettek a bajnokságban, hiszen mindkét tavaszi mérkőzésüket megnyerték.

Bilics Igor: Fontos győzelmet arattunk.Egy kis szerencsével egygólos előnnyel vonulhattunk a pihenőre. A második játékrész alapján összességében megérdemelten nyertünk egy kemény és stabil ellenféllel szemben.

 

Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Pénzügyőr 3–1 (1-0)
Labdarúgó NB III., Dél-keleti csoport, 19. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 150 néző. Vezette: Szommer Attila (László, Ancsin).
Szeged-Csanád GA II.: Nagy Z. (Szalontai, 7.). – Sándor (Burai, 80.), Berta, Benyó, Lestyán, Maronyai (Lippai, 80.), Vladul (Fábiánkovits, 71.), Dudás, Nagy D. (Bakó, 71.), Gyuga, Pataki. Edző: Bilics Igor.
Pénzügyőr: Steer – Kiss D. (Megyeri a szünetben, Tóth D., Tóth K., Urbin (Bartos, 19.), Molnár M. (Farkas B., a szünetben), Zöld (Gajda, 70.), Bene, Stoiacovici (Bánki, 85.), Zsigmond, Simon K. Edző: Seres Zsolt.
Gólszerzők: Nagy D. (45+2.), Vladul (54.), Berta (67.), ill. Bartos (87.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában