Helyi sport

2024.03.03. 18:38

A ráadásban egyenlített a Dorozsma és a Mórahalom is – FOTÓK

A hosszabbítás pillanataiban jött a dráma Kiskundorozsmán, ahol a hazaiak kétgólos hátrányból megmentettek egy pontot a Tiszasziget elleni rangadón. Kihasználta a riválisok pontvesztéseit az Algyő, és fellépett a második helyre, míg az alsóházi derbit HFC II. nyerte meg.

Vajgely Pál

Küzdelmes meccset játszott egymással a Kiskundorozsma és a Tiszasziget.

Fotó: Gémes Sándor

A Bordány ellen is folytatódott a listavezető SZVSE kiváló sorozata. A Vasutasok zsinórban a 18. mérkőzésüket nyerték meg, miután az első félidő hajrájában, majd a második játékrész elején is betaláltak a közel egy órán át emberhátrányban futballozó ellenfelüknek.

A ráadás pillanataiban jött a drámai fordulat Kiskundorozsmán, ahol a forduló rangadóján a vendég Tiszasziget ugyan kétgólos előnyben volt, és abszolút uralta a meccset, mégsem tudta megszerezni a három pontot. A hazaiak egy szerencsés góllal, egy beadást követően szépítettek, majd a meccs utolsó momentumaként előreíveltek egy labdát, amelyet Kiss Dominik ugyan magához ölelt, de közben lábbal ütközött ellenfelével. A megítélt büntetőt gólra váltotta a Dorozsma, ezzel pedig egy pontot sikerült otthon tartani a forduló rangadóján.

Szintén a hosszabbítás pillanatai hoztak változást Mórahalmon is, ahol a makóiak csereembere, Megyesi Martin két gyors támadást befejezve juttatta vezetéshez az övéit. A meccsen több lehetőséget dolgozott ki a Mórahalom, és végül a 91. percben döntetlenre mentette a meccset.

Mindennek az Algyő örülhetett leginkább, és ki is használta a többiek pontvesztését. Az algyőiek egy kevés helyzetet hozó első félidőt követően négyszer is betaláltak Szentesen. A vendégek Patai remekbe szabott, távoli átemelésével jutottak vezetéshez, majd ugyan a hazaiak egy igencsak tizenegyes-gyanús szituációt reklamáltak, közvetlenül ezt követően egy szerzett labda után viszont az Algyő talált be. Berkó beadás utáni, szerencsétlen öngólja lezárta a meccset.

Két piros lapot, és hét gólt hozott az alsóházi rangadó az FK Szeged és a HFC II. között, ebből pedig végül a vásárhelyiek jöttek ki jobban, győzelmükkel pedig elszakadtak legyőzött riválisuktól.

Megszakadt az Ásotthalom nyolc meccsből álló, pont nélküli szériája. Hevesi Tibor csapata két remek kontragóllal jutott vezetéshez a Balástya ellenében, majd a vendégek ugyan egy lecsorgót követően szépítettek, de egy tizenegyessel az Ásotthalom lezárta a meccset. Ezzel a homokhátiak először nyertek mérkőzést hazai pályán ebben a szezonban, a Balástya pedig távolodik a felsőházat jelentő hatodik helytől.

 

Vármegyei I. osztály, 19. forduló

Szentesi Kinizsi–M-Perfect Home-Algyő 1–4 (0-0)
Szentes, 80 néző. Vezette: dr. Tapodi Péter Ádám – közepesen (Minda, Kis).
Szentesi Kinizsi: Pálinkás – Bartucz B., Dovics, Rostás (Berkó, 75.), Illés (Péter, a szünetben), Mihály (Bíró, 75.), Bartucz P. (Szőke, 87.), Sarusi (Koncz, 61.), Locskai, Rácz D., Piti. Edző: Sallai Róbert.
Algyő: Heckó – Rádi, Vastag, Kiss R. (Daróczi, 87.), Horváth A. (Buchholcz, 87.), Kovács M., Patai (Kardos, 64.), Csányi Á., Bogdán (Bozóki, a szünetben), Pócs (Semjényi, 82.), Selyem. Edző: Fülöp Tibor.
Gólszerzők: Piti (82.), ill. Patai (55.), Selyem (63.), Berkó (84., öngól), Bozóki (90.).
Jók: Piti, ill., Vastag, Bozóki, Csányi Á., Selyem. 
Sallai Róbert:A játékunk a mérkőzés első részében rendben volt. A szinte semmiből jött gól után megpróbáltunk egyenlíteni, sajnos egy egyértelműen elmaradt büntetőt követően szinte azonnal gólt kaptunk. A szépítés után minden erőnket mozgósítottuk, de az egyenlítés helyett az öngól megpecsételte a sorsunkat. Az eredmény erősen túlzó, nem volt ilyen különbség a csapatok között.  
Fülöp Tibor:Az első félidőben pontatlanul és lassan játszottunk. A szünetben megbeszéltük, hogy min kellene változtatnunk ahhoz, hogy nyerjünk. A szünet után ennek megfelelően játszottunk, ez gólokban is megmutatkozott.

Kiskundorozsma–Tiszasziget 2–2 (0-1)
Szeged-Kiskundorozsma, 200 néző. Vezette: Bálint Dániel – jól (Halász, Vida).
Kiskundorozsma: Zékány – Varga Á. (Hochheiser, 69.), Molnár K., Kalapács (Agócsy, 83.), Bodonji, Veszelka (Kis B., a szünetben), Ottlik Márk, Ottlik Máté, Fülöp, Lóki, Bozsó (Tóth N., 61.). Edző: Ottlik Sándor.
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Nagy A. (Tóth I., 90.), Bánfi, Prozlik (Buzsáki, 40.), Bálint D., Skribek Á. (Skribek B., 81.), Baka (Varga Z., 72.), Dancsok (Szabó D., 86.), Farkas, Tóth J. Edző: Bány Tamás.
Gólszerzők: Ottlik Máté (75.), Kis B. (98., 11-esből), ill. Baka (24.), Tóth J. (50.).
Kiállítva: Kiss D. (94.).
Jók: Zékány, Ottlik Máté, Lóki, ill., mindenki. 
Ottlik Sándor:Hetvenöt percig a játék minden elemében felülmúlt minket a Tiszasziget. Szereztünk egy szerencsés gólt, amihez hozzásegített minket az ellenfél védelme, majd egy jogos bírói döntés után kiegyenlítettünk. A játék összképe alapján győzelemmel felérő döntetlent értünk el.
Bány Tamás: Vannak bizonyos dolgok, amelyeket győzelem esetén is meg kell beszélni. Ez a helyzet viszont most egy kicsit komolyabb átbeszélést igényel.

Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Makó 2–2 (1-0)
Mórahalom, 100 néző. Vezette: Béleczki László – jól (Tasnádi, Péter-Szabó).
Mórahalom: Weszelovszky – Róka (Csehó, 87.), Hatvani (Szalma, 66.), Rádóczi (Pető, 58.), Ábrahám, Csizmadia, Holcsik (Tajthy, 78.), Mészáros, Heidrich (Hovanyecz, 75.), Dobronoky, Bokányi. Megbízott edző: Szalma Gergely. 
Makó: Bohák N. – Molnár D., Kardos, Frank (Pepó, 87.), Beke (Petrovics, 60.), László, Rakity (Megyesi, 53.), Czebe, Borbély, Dancsó, Bohák D. Edző: Botlik Róbert.
Gólszerzők: Bokányi (23., 91.), ill. Megyesi (70., 85.).
Jók: Róka, Bokányi, Ábrahám, ill. Bohák N., Kardos, Bohák D., Megyesi. 
Szalma Gergely: Végig uraltuk a mérkőzést, nagyobbnál-nagyobb helyzeteket hagytunk ki, ami az elmúlt három hét után megbosszulta magát, a végén mi örülhettünk az iksznek. Gratulálok a Makónak, mert maximálisan megvalósították a tervüket!
Botlik Róbert: Egy nagyon jó iramú mérkőzésen nyerhettünk is volna, de a jól játszó Mórahalom ki tudott egyenlíteni. 

SZVSE-G-Falc Kft.–DB Futball Bordány SK 5–0 (3-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 50 néző. Vezette: Paczér Balázs – kiválóan (Minda, Vereska)
SZVSE: Seres – Kormányos (Rádai, 59.), Fodor (Miklós-Balogh, 73.), Pócs (Beretka, 59.), Csamangó, Albert, Ábrahám-Fúrús, Lévai (Mészáros, 59.), Papp Á., Amariutei, Baji. Edző: Kelemen Balázs.
Bordány: Grund – Arany (Gál, 70.), Márki, Meszes (Márton, 59.), Faragó-Barát, Kovács P., Visnyei, Pióker (Heipl, 77.), Kis L., Mondics, Kovács D. (Rácz M., 17.). Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Gólszerzők: Pócs (28., 47.), Lévai (43.), Ábrahám-Fúrús (44.), Albert (51.).
Kiállítva: Mondics (33.).
Jók: mindenki, ill. senki.
Kelemen Balázs: Jól játszottunk, sokat futottunk, és megfelelő számú helyzetet dolgoztunk ki a szervezett, jól küzdő vendégek ellen. Gratulálok a csapatnak!
Nagy Torma Ricsárd: Nem tudok rosszat mondani a csapatomról, a piros lap után is küzdöttünk, de a jobb csapat nyert ma. Készülünk a következő fordulóra.

Ásotthalom–Balástya 3–1 (2-0)
Ásotthalom, 120 néző. Vezette: Maurer János – közepesen (Burzon, Halász)
Ásotthalom: Mityók – Malatinszki Á. (Vetstein, 33.), Savanya, Góra (Zsótér I., 85.), Kothencz L., Szilágyi Á. (Tóth A., 79.), Dobák T., Király, Kothencz G. (Víg, 70.), Sándor (Szász, 81.), Hevesi. Edző: Hevesi Tibor.
Balástya: Mészáros – Sári, Bitó, Mágocsi, Bagi (Tóth P., 65.), Horváth Cs. (Vámos T., a szünetben), Szántó, Márkus (Faragó, 79.), Vörös, Tóth G., Bárkányi. Játékos-edző: Szádeczky Zalán.
Gól: Malatinszki Á. (10.), Góra (26.), Sándor (78., 11-esből), ill. Bitó (53.).
Kiállítva: Tóth G. (88.).
Jók: mindenki, ill. senki. 
Hevesi Tibor:Úgy érzem, a győzelmünk annak volt köszönhető, hogy motiváltabbak voltunk ellenfelünknél. 
Szádeczky Zalán:Úgy éreztem, domináltunk az egész mérkőzésen, viszont az ellenfél kihasználta a hibáinkt. Hétről-hétre jól néz ki a játékunk, viszont az eredmények jelenleg nem jönnek. Dolgozunk rajta, hogy ezen változtassunk, gratulálok az Ásotthalomnak!

FK 1899 Szeged-SZEOL–Hódmezővásárhelyi FC II. 2–5 (1-2)
Szeged-Petőfitelep, Szalai „Dzsínó” István sporttelep, 100 néző. Vezette: Kiss Márkó – gyengén (Bálint, Mígh).
FK Szeged: Kovács Á. – Tóth G., Oláh, Tóth A. (Hegyesi P.), Magyar, Csuka (Varga V.), Hegyesi B. (Fóris), Heredea, Giba (Tóth Á.), Cs. Tóth, Sisák. Játékos-edző: Dóra János. 
HFC II.: Jandó – Vass M., Szabó I., Vastag, Török, Kis D., Bencze, Hegedűs M., Rabecz B., Kónya, Karácsonyi (Pálinkás). Edző: Vinnai István. 
Kiállítva: Heredea (20.), ill. Kónya (65.).
Gólszerzők: Tóth G., Oláh, ill. Rabecz B. (2),  Hegedűs M., Kónya, Bencze. 
Jók: Cs. Tóth, Tóth A., ill. mindenki. 
Dóra János:A csatát elvesztettük, a háborút nem. Saját magunkat vertük meg, ha nincs fegyelem a pályán, és csak két-három ember akarja a bentmaradásunkat, akkor egy vetélkedő címe jut az eszembe: Lehetetlen küldetés. 
Vinnai István: Igazi hatpontos kiesési rangadón úgy gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk. 

A 20. forduló programja
Péntek, 19 óra: Hódmezővásárhelyi FC II.–Szentesi Kinizsi. Szombat, 14.30: DB Futball Bordány SK–Ásotthalom, M-Perfect Home-Algyő–SZVSE-G-Falc Kft., Makó FC–FK 1899 Szeged-SZEOL, Tiszasziget–Kéménygyártó-Mórahalom VSE, Balástya–Kiskundorozsma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában