Helyi sport

2024.03.24. 11:21

Békéscsabán is győzött, bejutott a rájátszásba a Vásárhelyi Kosársuli

Zsinórban tizenegyedik győzelmét aratta a hódmezővásárhelyi csapat.

Delmagyar.hu

Békéscsabán is nyerni tudott a kékmezes Kosársuli.

Fotó: Hunbasket.hu

A férfi kosárlabda NB I./B Zöld csoportjában a Békéscsaba vendégeként folytatta a Vásárhelyi Kosársuli – a hazaiakat a korábbi vásárhelyi edző, Vuk Pavlovic irányította.

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, bár volt olyan pillanat, amikor nyolc ponttal vezetett a Kosársuli, végül hárommal álltak jobban a vásárhelyiek húsz perc játék után, 48–51.

A nagyszünet után aztán ritmust váltott a Kosársuli, amely kilenc pontra meglépett, sőt, Borbáth kosara után már 13 ponttal vezettek, 55–68. Az utolsó negyedre viszont hét pontra visszakapaszkodott a Békéscsaba, majd a negyed felénél Balog triplája után egylabdásra csökkentette a különbséget 68–70-nél. Balogh László öt pontjával válaszolt erre a Kosársuli, innen pedig már nem engedte ki a kezéből a meccset a Vásárhely, és megszerezte zsinórban a tizenegyedik győzelmét. Mindezzel az is eldőlt, hogy a vásárhelyi csapat biztosan ott lesz a rájátszásban, az utolsó fordulóban pedig az Atomerőmű SE U23-as csapatát fogadják a Hódtói sportcsarnokban március 31-én, 18 órától.

Vuk Pavlovic, a Békéscsaba edzője:Gratulálok a Vásárhelynek! Puhán kezdtük a mérkőzést, emiatt ők el tudták kapni a fonalat. Egész mérkőzésen nagyon jó százalékkal dobták a triplákat, közelieket. Végig az eredmény után kellett szaladjunk, ami nagyon nagy energiákat égetett el, emiatt nem voltak elég pontosak a befejezéseink. Volt néhány reménysugár, amikor tudtunk labdákat szerezni, de ezekből a helyzeteink is rendre kimaradtak. Megérdemelten nyert a Vásárhely! Nekünk folytatnunk kell tovább a munkát. Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen sorozatot tudtunk csinálni, de nagyon sajnálom, hogy pont hazai pályán szakadt meg. Köszönjük szépen a fantasztikus hangulatot! Mindkét tábor nagyon odatette magát!

Sasa Vejinovic, a Kosársuli edzője:Gyakorlatilag egy-két megbeszélt taktikai dolgon kívül, mindent megvalósítottunk, amit terveztünk. Tudtunk, hogy ilyen nagyon bunyós meccs lesz, tudtuk, hogy az a csapat fogja megnyerni az összecsapást, aki jobban akarja. Óriásit küzdöttünk, gratulálok a csapatnak!

Békéscsabai KK–Vásárhelyi Kosársuli 79–93 (26-30, 22-21, 15-19, 16-23)
Férfi kosárlabda NB I./B, Zöld csoport, 25. forduló. Békéscsaba, Evangélikus sportcsarnok, vezette: Sallai, Borgula, Drenyovszki.
Békéscsaba: VARGA Á. 21/6, Sucov 10/6, Varga Z. 18/3, Vodila4, Hajdu 8/3. Csere: Cvijin 11/3, Kurtucz 2, Vágvölgyi 2, Balog G. 3/3. Vezetőedző: Vuk Pavlovic.
Kosársuli: Balogh L. 8/3, ROSICS 23/15, Bálint 7/3, ORGONA 24/9, Bősz. Csere: BORBÁTH 27/18, Kelemen 4, Pinnyei, Knyur. Vezetőedző: Sasa Vejinovic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában