Helyi sport

2024.03.07. 15:11

Elhunyt az egykori szegedi kapus

Életének 55 évében elhunyt Nagy Zsolt (Sas), a Szeged egykori kapusa.

Nagy Zsolt 1968. március 21-én született. Székesfehérváron a Videotonban kezdte a pályafutását, ahol az UEFA-kupában menetelő csapat tagjaival együtt edzett. 1987-ben került először Kecskemétre, az NB II-es KSC-hez. Ezután be kellett vonulnia katonának, majd 1991 nyarán Szegedre került, és itt két és fél idényt húzott le.

Elhunyt Nagy Zsolt.

1994. januárjában ment el Tiszakécskére, ahol az 1995–96-os idényben másodikok, az 1996–97-es bajnokságban elsők lettek a másodosztályban, kiharcolva ezzel az NB I-be jutást. Az élvonalban csak egy évet sikerült eltölteni, ahol 22-szer lépett pályára. 1999 januárjában tért vissza megint Kecskemétre, ahonnan csak két félévet volt távol. Szereőelt még a Csongrád és a Kiskunhalas színeiben.

A Sas becenevű hálóőr a 2007–2008-as szezonban kiváló formában védett, tizenegyeseket is hárított, 14 meccsen lépett pályára és mindössze 7 gólt kapott, ráadásul mind a 14 mérkőzést megnyerte a KTE, amely így könnyedén fel is jutott az első osztályba. Legemlékezetesebb meccsének a Ferencváros elleni 3–1-es sikert tartotta.

2008 nyarán kölcsönadták egy félévre a Ladánybene FC-nek, majd fél év után a megyei első osztályú együttes leigazolta. 2010-ben megnyerte az együttes színeiben a megyei bajnokságot.

Ezután kapusedzőként dolgozott, legutóbb a Tiszakécske NB II.-es csapatánál tevékenykedett. 

Nagy Zsolt mindig mosolygós, a munkát szerető, kedves társ és labdarúgó volt, sosem felejtette el a korábbi társakat, mindig kedvesen és tisztelettel beszélt velük, róluk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában