Új edzéstervvel készülnek

2024.03.06. 16:39

Ezeket a célokat tűzték ki a Deli Teamnél – Arnold Schwarzenegger is köztük van

Nem adják lejjebb. Az előző év sportsikereit minimum megismételni szeretnék a Deli Team sportolói az erőemelő- és bothúzóversenyeken. A csapat edzésprogramját immár a makói Majoros Róbert írja, ettől a váltástól fejlődésre és új egyéni csúcsokra számítanak Deli Tamásék.

Becsei Dávid

Az orlandói Mr. Olympia hat övéből hármat is hazahoztak Deli Tamásék (jobbról) novemberben.

Fotó: Deli Team

Január második hetében kezdték el a felkészülést a Deli Team sportolói. Balogh Dóra, Tomai Laura és Csordás Cintia erőemelő versenyre készül, amelyet május első hétvégéjén Ajkán rendeznek majd. Ez lesz az év első komolyabb megmérettetése. Dóra ezzel párhuzamosan folyamatosan tréningezik a strongwoman liga sorozatára, amelyet 2023-ban megnyert. Hosszútávon az a cél, hogy nemzetközi kupán is elindulhasson. Az Arnold Classicon van ilyen verseny, arra pedig októberben Madridban kvalifikálhatja magát, amennyiben az első három hely valamelyikén végez.

Csordás Cintia erőemelés mellett bothúzásban is érdekelt lesz, egy próbaversenyre hamarosan Szlovákiába utazik. Egyre fejlettebb az országban ez a sportág, a szentesi sportoló legfőbb ellenfele az Európa-bajnok és világkupa-dobogós szlovák hölgynek.

– Mindhárom lánynak más edzésmódot találtunk ki Majoros Róberttel. Most már ő írja az edzésterveinket, ettől pedig azt várjuk, hogy továbbfejlődünk, és újabb egyéni csúcsokat tudunk dönteni hamarosan – mesélte lapunknak Deli Tamás, a Deli Team versenyzője és csapatvezetője.

Megnyerte a Mr. Olympiát, az Európa-bajnokságot, a magyar és abszolút bajnokságot – ez a 2023-as teljesítménye Véró Alexnek bothúzásban. 2022 decemberében súlyos, teljes combizom-szakadást szenvedett el, ami az eredményeiből is jól látszik, meggyógyult és már a múlté. Március utolsó hétvégéjén Sárbogárdon lesz egy tesztversenye, ezt követően dőlhet el, hogy a Prémium nemzetközi vagy magyar versenysorozatában indul-e, extrém esetben pedig mindkettőben.

 

Véró Alex (balról) és Deli Tamás. Alex indulhat majd a Prémium Strongman Liga magyar, de akár a nemzetközi sorozatában is.
Fotó: Deli Team

Áprilisban Véró és Deli a brazíliai Sao Paulóba utazik az Arnold Classicra, ahol a versenyzés mellett egyik legfőbb céljuk, hogy találkozzanak a névadóval, Arnold Schwarzeneggerrel. Tamásnak ez egyszer már összejött, Alexnek is nagy álma. Mindketten bothúzásban szerepelnek majd a dél-amerikai országban, az ősszel viszont a kirgizisztáni világbajnokságon Deli már csak csapatvezetőként lesz ott. Ez akkor változhat, ha indítanak masters korcsoportot is.

A nyáron természetesen a siófoki “erőhétvégét”, a Muscle Beach-et semmiképpen sem hagyják ki, de a legmelegebb hónapok fő attrakcióját Deli Tamás szülővárosában, Battonyán rendezi. Ez lesz a Hungarian Big Bulls.

– Igazi nagy vadakat szándékozom meghívni, mert olyan versenyszámokat állítottunk össze, amelyekkel ők tudnak megbirkózni – jegyezte meg a június elsejei versennyel kapcsolatban, amelyen dobogóesélyesnek tartja előzetesen Véró Alexet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában