Helyi sport

2024.03.31. 10:48

Hazai csapatok sikerét hozta a vármegyei I. osztály rájátszásának nyitófordulója

Elrajtolt a labdarúgó Csongrád-Csanád vármegyei I. osztály rájátszása, és az alsó-, valamint a felsőház három-három mérkőzésén egyaránt hazai siker született.

Vajgely Pál

Küzdelmes mérkőzésen az Algyő otthon tartotta a három pontot.

Fotó: Török János

A forduló nyitómeccsén az Algyő otthon tartotta a három pontot a Makóval szemben – és mint szombaton kiderült, ezzel az algyőiek csökkentették a hátrányukat az éllovas SZVSE mögött. 

A Tiszasziget ugyanis egy megcsúsztatott labda után került előnybe, amikor a fiatal Varga Zénó bátran belement a párharcba, aminek eredményképp ziccerig mehetett, amit értékesített is. Az SZVSE ugyan egalizált, de a stabilan védekező szigetiek Baka büntetőből szerzett góljával legyőzték az alapszakasz győztesét.

Egygólos különbség döntött Mórahalmon is, ahol Holcsik megmozdulása döntött – a Dorozsma ugyan a második félidőben kétszer is a kapufát találta el, de végül maradt az 1–0.

Az alsóházban szűk húsz perc alatt két gyors támadást befejezve már kettő-nullára vezetett a Szentesi Kinizsi az FK Szeged ellen, és bár több lehetősége is volt, de egygólos különbséggel győzött végül a sereghajtó ellen a Kurca-parti csapat. Legyőzte, és ezzel pontszámban utol is érte a Hódmezővásárhelyi FC II.-t az Ásotthalom, míg a Bordány nyolc nyeretlen meccs után szerzett újra három pontot.

 

Vármegyei I. osztály, rájátszás, felsőház

M-Perfect Home-Algyő–Makó FC 3–2 (3-1)
Algyő, 100 néző. Vezette: Gargya Balázs – jól (Kiss R., Minda).
Algyő: Szabó G. – Rádi, Vastag, Kiss R. (Kardos, 54.), Bozóki (Dudás, 54.), Patai (Semjényi, 81.), Deák (Kovács, 58.), Csányi Á., Bogdán, Pócs, Selyem (Buchholcz, a szünetben). Edző: Fülöp Tibor.
Makó: Kurunczi – Molnár D., Fancsali, Vas, Kardos, Frank, Beke (Pepó, 74.), Czebe (Béres, 63.), Borbély (Sinka, 84.), Dancsó (Bódi, 26.), Bohák D. Edző: Botlik Róbert.
Gólszerzők: Csányi Á. (8.), Patai (29.), Bozóki (32.), ill. Frank (35., 54.).
Jók: Bozóki, Bogdán, ill. Bohák D., Molnár D., Frank, Czebe. 
Fülöp Tibor:Jól kezdtük a meccset, de szoros lett a vége. Nem ez volt a legjobb napunk, de a lényeg, hogy így is be tudtuk húzni a mérkőzést. Gratulálok a Makónak, mert tiszteletreméltó, ahogyan építkeznek!  
Botlik Róbert:Gratulálok a csapatomnak, mert reménytelen helyzetből is fel tudtunk állni. Benne volt ma a döntetlen is, de gratulálok az Algyőnek a győzelemhez!

Tiszasziget–SZVSE-G-Falc Kft. 2–1 (1-0)
Tiszasziget, 100 néző. Vezette: Burzon Márk – jól (Minda, Kiss M.).
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á. (Varga G., 68.), Varga Z. (Balla, 81.), Nagy A. (Tóth I., 89.), Skribek B., Kollár (Szabó D., 92.), Bálint, Baka (Buzsáki, 84.), Dancsok, Farkas, Tóth J. Edző: Bány Tamás.
SZVSE: Seres – Kormányos, Csamangó, Rádai, Beretka (Ábrahám-Fúrús, 80.), Albert (Baji, 68.), Mezei, Lévai, Kelemen V., Papp Á., Amariutei. Edző: Kelemen Balázs.
Gólszerzők: Varga Z. (29.), Baka (72., 11-esből), ill. Lévai (62.).
Jók: mindenki, ill. Papp Á., Lévai, Mezei.
Bány Tamás:Gratulálok a srácoknak, nagy melót végeztek! Nem játszottunk szép focit, de a taktikánk ült, ennek köszönhető a győzelmünk. 
Kelemen Balázs:A vereség mindig fájó, de arra tökéletes, hogy átérezzük eddigi győzelmeink értékét. Nincs min szégyenkeznünk ma sem, viszont most már csak is a jövő heti meccsre kell figyeljünk. A Tiszaszigetnek gratulálunk!

Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Kiskundorozsma 1–0 (1-0)
Mórahalom, 150 néző. Vezette: Kiss Richárd – jól (Csöngető, Barta.).
Mórahalom: Weszelovszky – Vajda, Hatvani (Szűcs, 88.), Ábrahám, Holcsik (Csehó, 74.), Heidrich, Pióker (Hovanyecz, 59.), Rádóczi, Bokányi, Tajthy, Szalma. Edző: Papp Endre.
Kiskundorozsma: Zékány – Varga Á., Molnár K., Kalapács, Veszelka, Hochheiser, Ottlik Márk, Fülöp, Lóki, Bozsó, Kis B. (Bodonji, a szünetben). Edző: Ottlik Sándor.
Gólszerző: Holcsik (36.).
Jók: mindenki, ill. Lóki, Bozsó. 
Papp Endre: A rájátszás alatt minden meccs nüanszokon múlik, egy Dorozsma elleni rangadón pedig végképp igaz ez. Ellenfelünk nem érdemelt vereséget, de a kapu előtt többet tettünk a győzelemért. Sok sikert a Dorozsmának!
Ottlik Sándor:Egy sportszerű, ikszes mérkőzésen, jó játékvezetés mellett szenvedtünk vereséget.

Alsóház

Szentesi Kinizsi–FK 1899 Szeged 3–2 (3-1)
Szentes, 100 néző. Vezette: Csire Róbert – jól (Polyák, Hagymási).
Szentes: Kotvics-Varga – Illés, Berkó (Bartucz P., a szünetben), Rostás, Mihály, Sarusi, Locskai, Péter, Rácz D. (Koncz, 62.), Becsek (Bertók, a szünetben), Piti. Edző: Szöllősi Ferenc.
FK Szeged: Kőrösi – Heipl, Tóth G. (Varga V., a szünetben), Bóta, Csuka (Tóth Á., 67.), Szüts (Hegyesi B., a szünetben), Cs. Tóth, Magyar, Heredea (Hegyesi P., 62.), Tóth A., Miklós (Indre, 59.). Edző: Dóra János.
Gólszerzők: Illés Á. (5., 19.), Mihály (44.), ill. Tóth A. (41.), Indre (91.).
Jók: Mihály, Illés Á., Rostás, Sarusi, ill. mindenki. 
Szöllősi Ferenc: A győzelemnek örülünk, viszont meg kell tanulnunk önbizalommal, jó döntéseket hozva, helyzeteinket kihasználva hamarabb lezárni az ilyen mérkőzéseket. Dolgozunk tovább, hogy sikeresen abszolváljuk a céljainkat. 
Dóra János:Nehéz a boldogságtól búcsút venni, ma mégis könnyen megteszem. Ha majd a másik kevésbé jó lesz, majd rád emlékezem.

Ásotthalom–Hódmezővásárhelyi FC II. 1–0 (1-0)
Ásotthalom, 80 néző. Vezette: Dobó Attila – jól (Gargya, Lénárd).
Ásotthalom: Mityók – Malatinszki D., Savanya, Kothencz L., Szilágyi Á. (Víg, a szünetben), Dobák T. (Vetstein, 63.), Király, Kothencz G., Horváth B., Sándor, Hevesi. Edző: Hevesi Tibor.
HFC II.: Jandó – Vass, Orovecz, Herczeg, Pálinkás (Tatár, 65.), Patkós (Kónya, 66.), Bencze, Vastag, Karácsonyi (Marton, 66.), Arany, Kis D. Edző: Vinnai István.
Gólszerző: Szilágyi Á. (12.).
Jók: mindenki, ill. senki. 
Hevesi Tibor: Minden mérkőzésen így kellene pörögnünk és teljesítenünk. Lezárhattuk volna a mérkőzést idő előtt is, de ezeket a helyzeteket elpuskáztuk. Ezzel együtt gratulálok a srácoknak! 
Vinnai István: Mérhetetlen alacsony színvonalú mérkőzésen, játékra alig alkalmas pályán a győzelmet jobban akaró csapat nyert.

Bordány–Balástya 4–1 (1-0)
Bordány, 250 néző. Vezette: Kiss Dávid – jól (Halász, Laukó).
Bordány: Vasas – Márki (Fodor B., 60.), Forgó (Fodor Á., 91.), Kovács P., Visnyei, Pióker (Márton, 70.), Kovács K. (Sárkány, 66.), Faragó-Barát (Mondics, a szünetben), Kis L., Kiss T., Kovács D. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Balástya: Mészáros – Sári, Bitó, Szobácsi (Ngymihály, a szünetben), Szádeczky, Fekete (Horváth Cs., 65.), Szántó, Márkus (Tóth D., 77.), Tóth G., Bárkányi, Vámos T. (Tóth P., 57.). Játékos-edző: Szádeczky Zalán.
Gólszerzők: Pióker (45.), Kis L. (57.), Visnyei (90.), Fodor (92.), ill. Tóth G. (76.).
Jók: Vasas, Kovács D., Mondics, ill. senki. 
Nagy Torma Ricsárd:Nyertünk, és most ez a lényeg. 
Szádeczky Zalán: A mai mérkőzésen szinte semmi nem jött össze nekünk, a Bordány pedig kihasználta a hibáinkat. Nagyon szeretnénk jól szerepelni az alsóházban, erre minden esélyünk meg is van, viszont a hibáinkat javítanunk kell. Ennek érdekében még keményebben kell dolgoznunk. Gratulálok a Bordánynak!

A következő forduló programja
Felsőház, szombat, 16 óra: Algyő–Mórahalom, Kiskundorozsma–Tiszasziget, Makó–SZVSE. Alsóház, péntek, 18 óra: HFC II.–Bordány. Szombat, 16 óra: Balástya–Szentesi Kinizsi, FK Szeged–Ásotthalom. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában