Elégedettek a munkájával

2024.03.15. 12:51

Hivatalos, hogy Kárpáti Krisztián hol folytatja a munkát a következő szezontól

Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának legújabb podcast-műsorában jelentették be, hogy Kárpáti Krisztián vezetőedző és Vladan Jordovics másodedző is marad a klub kötelékében.

Becsei Dávid

Kárpáti Krisztián marad a Pick Szeged kötelékében a következő szezonban is.

Fotó: Karnok Csaba

Kárpáti és Jordovics megbízása határozott időre, csak a 2023–2024-es idényre szól. A következő szezontól Michael Apelgren és Jonas Källman veszi át a Pick Szeged felnőttcsapatának irányítását. Az együttes szakmai stábjában viszont továbbra is ott lesz Kárpáti Krisztián, aki emellett visszatér a Pick Kézilabda Akadémia vezetői pozíciójába. Vladan Jordovics pedig folytatja azt a munkát, amit évekkel korábban elkezdett, a Pick Szeged Utánpótlás szakmai igazgatója lesz.

– Nagy öröm számomra, hogy Szegeden tudjuk folytatni a munkát. Rengeteget kaptunk ettől a klubtól az elmúlt években, különösen ebben az idényben. Örülök, hogy a vezetőknek megvan a bizalma arra, hogy folytassuk a munkát – jelentette ki a podcastban Kárpáti Krisztián, aki jelenleg az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője.

A bejelentéseket követően Kárpáti úgy fogalmazott, ha a sorsolás pillanatában elé tettek volna egy papírt, hogy a továbbjutáshoz elegendő tizenhárom pontot gyűjt a Pick, akkor aláírta volna. Az utolsó három mérkőzés után viszont a csapatban és benne is van pici hiányérzet, mert akár még jobban is szerepelhettek volna. A vezetőség elvárásainak viszont megfeleltek, mert a továbbjutás volt a kitűzött cél.

A Szeged eddigi két legjobb meccsének az Aalborg és a Kielce elleni hazai győzelmeket említették, de Jordovics kiemelte a csapat küzdeni akarását a Pick Arénában a Zagrebbel szemben, illetve Kielcében.

– Nagyon-nagyon bízom benne, hogy a fiúk elhiszik, hogy meglepetést tudunk okozni. Ha reálisan nézzük az idei szezont, akkor a Veszprém picivel esélyesebb, mint mi. Természetesen Jordával és Füstös Jani videóelemzőnkkel már találtunk néhány dolgot, amikbe remélem, beletudunk nyúlni szakmailag. Többször találkozunk velük, a mi fejlődésünket pedig nagyon jól szolgálja, hogy a Veszprémmel játszunk – válaszolta arra a kérdésre Kárpáti, hogy mire számít a Veszprém ellen.

Jordovics azért örül, hogy a Veszprémmel találkozik a Szeged a BL-ben, mert ez egy teljesen más hangulatú rangadó a pályán és a lelátón egyaránt, mintha a Magdeburg ellen játszanának. Amennyiben a legjobb teljesítményét nyújtja a Pick, akkor továbbjuthat, úgy érzi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában