Helyi sport

2024.03.12. 14:09

Idegenbeli bravúr, szombaton elődöntőbe juthat a szegedi hokicsapat

Megnyerte a negyeddöntő első mérkőzését a Goodwill Pharma Szeged az Andersen Ligában.

Delmagyar.hu

Illusztráció: Dömötör Csaba

Ötödikként zárta az alapszakaszt a jégkorong Andersen Ligában a Goodwill Pharma Szeged, így a rájátszás során a negyedik MAC Ikonok csapatával játszik két győzelemig tartó párharcot a legjobb négy közé kerülésért.

A címvédő elleni párharc első felvonásán ugyan háromszor is a Tisza-partiak szereztek vezetést, de a második harmadban már 6–4-re a MAC Ikonoknál volt az előny. Egy gólváltást követően négy perc alatt azonban fordított a Szeged, előbb Farkas Botond, majd Morvay Bálint volt eredményes, majd jött Ilia Kambulov, és máris újra a szegedieknél volt az az előny, 7–8. Garbacz ihletett formában védett a kapuban, így végül behúzta az első meccset a Goodwill Pharma Szeged.

Pék György csapata ezzel előnybe került a negyeddöntőben, szombaton 19 órától a szegedi műjégpályán találkozik majd a két csapat, és amennyiben nyer a Szeged, akkor lezárja a párharcot és ott lesz az elődöntőben.

MAC Ikonok–Goodwill Pharma Szeged 7–8 (2–2, 4–3, 1–3)
Andersen Liga, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés. Kisstadion, 40 néző. Vezette: Dósa, Kedves, Klemán, Papp Cs.
Goodwill Pharma Szeged: Garbacz Máté (88%, 53 védés) – Jécsai Dávid (1), Farkas Botond 1 (1), Ilia Kambulov 2 (4), Daniil Liutov (4), Artem Biakin 2 (2) – Horváth Tamás (1), Székely Sándor 1, Morvay Bálint 1, Balogh Bence (1), Kaposi József (1) – Anton Danilov 1 (1), Surányi Kristóf – Kozák Róbert (kapus). Vezetőedző: Pék György.
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 0:1 a Szegednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában