Férfi vízilabda OB I.

2024.03.31. 07:00

Kevés volt a Szegednek a háromgólos előny a Honvéd ellen – GALÉRIA

Hiába vezetett három góllal is a Zue.hu Szegedi VE férfi vízilabdacsapata a Honvéddel szemben a Tiszavirág Sportuszodában, a vendégek 10–8-as sikerrel magukkal vitték az összes pontot az alsóházi rájátszás negyedik fordulójában.

Becsei Dávid

A szegedi kapus, Danka Benedek 13 védéssel 57 százalékos védési hatékonysággal zárta a mérkőzést.

Fotó: Török János

Parádésan kezdett a Zue.hu Szegedi VE a Honvéd ellen a Tiszavirág Sportuszodában. a Tisza-partiak első három támadásukat egyaránt gólra váltották. Nagy Márton duplázott, valamint Sánta centerezett, 3–0. Egy negyed után is remekül álltak, 4–1-et mutatott az eredményjelző.

Sebességet váltott a Honvéd, amelynek kapujában Farkas Domonkos bravúrt bravúrra halmozott, miközben megérkeztek a vendégtalálatok. Négy perccel a nagyszünet előtt 4–4-nél utolérte a Honvéd a Szegedet, de utóbbi Bóbis révén még válaszolt az egyenlítésre, 5–4. Ez volt az egyetlen hazai gól a második negyedben, a vendégek viszont lőttek még hármat, így féltávnál már ők vezettek 7–5-re.

Még a harmadik negyedben sem dőlt el semmi, hiszen az utolsó nyolc perc 7–8-ról kezdődött, a vége 8–10. A szegedi bravúr és pontszerzés tovább várat magára, legközelebb április 6-án a Vasas otthonában ugranak medencébe Sánta Dánielék.

Zue.hu Szegedi VE–Honvéd 8–10 (4–1, 1–6, 2–1, 1–2)
E.ON férfi vízilabda OB I., felsőházi rájátszás, 4. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda. Vezette: Kovács Cs. T., Csizmadia.
Szeged: Danka – Sánta 1, Bóbis 1, Nagy M. 3, Horváth Zs., Kürti 1, Sziládi. Csere: Pörge 1, Tóth Gy., Klár 1, Leinweber, Horváth V., Kasza. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Honvéd: Farkas D. – Ekler Zs. 3, Vadovics 1, Fejős, Kiss B. 2, Gregor, Hessels B. Csere: Kevi 1, Sugár, Ekler B. 2, Szépfalvi 1, Baksa J., Hessels S. Vezetőedző: Szivós Márton.
Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 4/3.
Kipontozódott: Horváth V.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában