Sorozatban negyedszer nyertek a Kurca-partiak

2024.03.30. 21:33

A Miskolc sem bírt el a Metalcom Szentessel

Miután megtörte két és fél éves nyeretlenségi sorozatát otthon a Metalcom Szentes, sorozatban a negyedik győzelmét aratta. Ezúttal a férfi vízilabda OB I. alsóházi rájátszásának negyedik fordulójában Miskolcon győztek a Kurca-partiak 13–12-re.

Vékony Ákos három góllal járult hozzá a szentesi győzelemhez Miskolcon.

Fotó: Vidovics Ferenc

Jól kezdett a Szentes Miskolcon, a vendégek rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést és kétgólos előnyre tett szert. Nyolc perc után 4–2-re vezettek a szentesiek, majd a második negyed közepén már 6–3-ra. Ezt követően viszont nagyjából kilenc percig nem tudott betalálni a hazaiak kapujába a Metalcom, így a Miskolc öt lőtt góljának köszönhetően 8–6-ra fordított.

A harmadik negyed utolsó minutuma 10–8-ról kezdődött, a későbbieket figyelembe véve pedig kulcsfontosságú találatot jegyzett még a jól centerező Bozó Péter, 10–9.

Két és fél percen át nem született gól az utolsó negyedben. Ezután viszont egymás után két támadást is góllal fejezett be a Szentes Biros és Szatmári révén, 10–11. Másfél perccel a vége előtt Magyar Márton duplázta meg a vendégek előnyét, 10–12.

Az utolsó kilencven másodpercben viszont jött a dráma. Két miskolci találat, a 12–12-t jelentő ráadásul húsz másodperccel a vége előtt. A szentesiek kaptak még egy emberelőnyt, amit a csapatkapitány Szatmári kihasznált, 12–13.

Sorozatban negyedik sikerét aratta az alsóházi rájátszásban a Metalcom Szentes, miután az Eger, a KSI és a Pécs otthoni legyőzése után Miskolcon is sikerült győznie.

A középszakasz utolsó fordulójában április 13-án 11.30-tól az UVSE vendége lesz a Szentes.

Miskolc–Metalcom Szentes 12–13 (2–4, 4–2, 4–3, 2–4)
E.ON férfi vízilabda OB I., alsóházi rájátszás, 4. forduló. Miskolc, Kemény Dénes Uszoda. Vezette: Tordai, Ádám F.
Miskolc: Moravcsik – Oltean 1, Krasznai 1, Tanczer, Nagy N. 3, Hegedűs B., Várkonyi. Csere: Smitula, Dubinák 5, Fenech, Varga B. 2, Hok. Vezetőedző: Vidumanszky László.
Szentes: Kovács B. – Bozó 1, Magyar 2, Vékony 3, Szatmári 3, Csorba, Hajdú. Csere: Pethe 1, Asanin, Vismeg B., Biros B. 3, Kürti-Szabó M., Makán R. Vezetőedző: Kis Gábor.
Gól – emberelőnyből: 14/7, ill. 11/6.
Ötméteresből: 1/1, ill. 3/1.
Kiállítva cserével: Oltean, Krasznai, ill. Csorba, Makán R.
Kipontozódott: Hegedűs B., Varga B., Fenech, ill. Biros B.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában