Helyi sport

2024.03.16. 20:45

Locke megint parádézott, visszavágott a Paksnak az SZTE-Szedeák

A Kaposvár után a Paksot is legyőzte az SZTE-Szedeák az újszegedi sportcsarnokban, ezzel tovább élnek a szegediek reményei a rájátszást illetően.

Vajgely Pál

Noah Locke megint 41 pontig jutott.

Fotó: Gémes Sándor

Továbbra sem számíthatott Ryan Woolridge játékára, így irányítója nélkül fogadta az SZTE-Szedeák a Paksot. Bár Noah Locke büntetői után hét paksi pont következett, 2–7 után még az első negyedben fordított az SZTE-Szedeák a szombati bajnokin. A szegediek amerikai légiósa hamar elkapta a ritmust, vezetésével előnyben zárta az első tíz percet a Tisza-parti gárda. 

Innentől végig egy borzasztó hullámzó meccs zajlott a pályán, hol itt, hol ott volt a párpontos előny. A nagyszünet előtt Balogh Szilárd kosarával ugyan a Szedeák vezetett, de Ihring triplája zárta az első félidőt, 41–42.

A nagyszünet után Mucza hármasával és Lake kosarával gyorsan fordított a Szedeák. Locke a negyed második felében indult be igazán, egymás után dobta a triplákat, ami után 9 ponttal is meglépett Simándi Árpád csapata, 63–54. Csakhogy a negyed végén ismét fordult a kocka, nem tudta magabiztos előnnyel várni a záró negyedet a Szedeák, 67–6.

Ihringh és a korábbi szegedi, Nicholson tartotta a Paksot, de Locke ezen az estén is tarthatatlan volt, újabb hármasával visszaállította az ötpontos szegedi előnyt 72–67-nél. Négy paksi pont következett, de ekkor is Locke, valamint a roppant hasznosan játszó Mucza lépett elő, egy 7–0-ás futással megalapozta a végjátékot a Szedeák, 79–71. Nicholson három pontra hozta vissza a vendégeket, 83–80-nál azonban a technikaiért járó büntetőt bedobta Locke, majd Bognár is hibátlan volt a vonalról. 90–85-nél a kezében érezhette a meccset a Szedeák, Ihring kidobta a labdát a pályáról, majd Locke büntetőivel a 40 pontot is átlépte – végül maradt az ötpontos különbség, ezzel visszavágott a paksi vereségért az ASE-nak az SZTE-Szedeák.

 

Noah Locke akárcsak a Kaposvár ellen, most is 41 pontot dobott, de Mucza Tamás hat gólpasszával a mezőny legjobb vonatkozó mutatóját produkálta, De'Quon Lake pedig egy 11 pontos, 11 lepattanós dupla-duplával járult hozzá a győzelemhez. 

SZTE-Szedeák–Atomerőmű SE 92–87 (20-18, 21-24, 26-20, 25-25)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 24. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Benczur, Ádám, Lengyel.
SZTE-Szedeák: LOCKE 41/18, Bailey 2, Cohill, Bognár 14, LAKE 11. Csere: MUCZA 13/6, Balogh, Zsíros 5/3, Mayer. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Paks: Ihring 29/9, Kucsora 13, Géringer 3/3, NICHOLSON 24/3, Wooten 2. Csere: Knowles 9, Kovács Á. 4, Dorogi 3/3, Pajor. Vezetedző: Sebastjan Krasovec. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában