Helyi sport

2024.03.12. 13:18

Nyári Sándor „kéthetes” lett

A honi röplabdázás egyik kivételes tehetségű legendás egyénisége, Nyári Sándor kéthetes. Nem csecsemőként éli tovább az életét, az ismert poén csupán azt jelzi, hogy 77 éves lett, március 6-án ünnepelte születésnapját. Rá két napra a Medikémia Szeged férfi röplabdacsapat elnökének, szponzorának és barátjának, Pálmai Antalnak a temetésén és búcsúztatásán vett részt, ő is 47-es születésű volt.

Imre Péter Géza

Nyári Sándor március 6-án ünnepelte a 77. születésnapját.

Fotó: Török Attila/MW

Közel 35 éve ismerem Nyári Sándort, azóta szinte minden eredményéről, amit csapataival elért, tudósítottam. Bajnokságot és kupát nyert a Medikémia Szeged férfi és a BSE női röplabdacsapatával, valamint sikeres szövetségi kapitánya volt a férfiválogatottnak. Sok emléket őrzök a meccsekről és a külföldi nemzetközi kupaszereplésekről.

– Amikor ránéztem a naptárra, azt mondtam: hűha, már 77 éves vagyok, hozzá is tettem magamban, érzem is, fáradékonyabb vagyok – mondta a Budapesten élő Nyári Sándor, aki még aktív, az M4 és a Sport1 szakértője, és egy fővárosi általános iskolában hetente tart edzéseket serdülőknek. Nem panaszkodik, de vérnyomását naponta háromszor méri, ritmuszavarral küzd és a dokik azt jósolják, pacemakerre lesz szüksége.

– A család a legfontosabb. Unokáim közül a 9 éves Noa Liza kosár- és röplabda tréningekre is jár, mindkét sportágban ügyes; a 14 éves és 174 centis Panni is röplabdázik, feladó az MTK-ban; a 16 éves Szonja pedig tavaly aerobikban junior világbajnokságot nyert. Nagyon büszke vagyok rájuk! A gyerekeim közül Emese a közelünkben él férjével és a három lánnyal – feleségemmel, Arankával sűrűn látogatjuk őket –, míg Levente 20 éve Angliában a párjával – sorolta Sanyi a számára legfontosabb embereket. A família után a röplabda, a zene, az olvasás következik, a kertjükben is mindig akad tennivaló, imád és, aki kóstolta, állítja, tud főzni.

– Eddig mindenki túlélte… Azt mondják a csirkepaprikásom tarhonyával finom, rántott szeleteket is szívesen készítek, de jó vagyok marha- és sertéspörköltben is. Általában kétnaponta sürgölődök a konyhában. Úgy összegezhetek, a főzés hobbi, a szerelmem pedig a családom, a röplabda és a retro zene – vallott mindennapjairól a „kéthetes” Nyári Sándor.

Elárulta, leginkább a jó és szép ruhának, a praktikus és kényelmes cipőnek – „sportcipőben járok mindenhova, stabilan érzem magam benne, jegyezte meg – örül, szerettei tudják, ezzel bármikor meglephetik, célba találnak. Most szép pár cipőt és meghitt családi ebédet kapott tőlük szülinapjára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában