10 szegedi játékos örülhetett

2024.03.18. 15:31

Olimpiai kvóta és örömkönnyek – VIDEÓ

Drámai katarzis végén ünnepelhetett olimpiai kvótát a magyar férfi kézilabda-válogatott Tatabányán. 30–27-re legyőztük a portugálokat, Imre Bence kilenc gólt és hibátlan lőlapot produkált, Bartucz László pedig 41 százalékos védési hatékonysággal fejezte be a mindent eldöntő összecsapást. Összesen tíz jelenlegi szegedi kézilabdázó lehet ott nemzeti csapatával a párizsi ötkarikás játékokon.

Becsei Dávid

Középen a bravúrkapus Bartucz László. Az ünneplést a pályán a szegedi Bodó Richárd (39-es mezben) vezényelte, aki még énekelt is.

Fotó: Dömötör Csaba

Tizenkét év után ismét ott lesz az olimpián a magyar férfi kézilabda-válogatott. Akkor a negyedik helyen végzett a csapat, amelyből “hírmondónak” maradt Lékai Máté és Mikler Roland. Utóbbi biztosan utolsó meccseit játssza majd elmondása szerint a párizsi eseményen. A 2012-es londoni ötkarikás játékokon női válogatottunk is részt vett. Ők az ötödik, a férfiak a negyedik helyen végeztek.

– Utálok a portugálok ellen játszani, mert barátok vagyunk. Nagyon nehéz volt számomra ez a helyzet, mert azt kívántam, bárcsak mindkét csapat kvalifikálhatna – utalt ezzel arra az érzelmi többletre, amely az alatt az időszak alatt alakult ki, amíg a portugál Benfica vezetőedzőjeként dolgozott.

A spanyol szövetségi kapitány hozzátette, nagyon boldogok, hogy 12 év után ott lesz az olimpián a magyar férfiválogatott. Ez az ország, ez a csapat már nagyon megérdemelte ezt a sikert véleménye szerint. A portugálokkal kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, remekül játszottak, de az utolsó pillanatig küzdöttünk és mindent megtettünk a győzelemért.

Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának jelenlegi játékoskeretéből tizen lehetnek ott Párizsban, amennyiben a szövetségi kapitányok ismét beválogatják őket. Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Szita Zoltán és Mikler Roland a magyar válogatott, Marin Jelinic és Mario Sostaric a horvát, Imanol Garciandía a spanyol, Dean Bombac, Borut Mackovsek és Matej Gaber pedig a szlovén válogatott tagjaként utazhat majd.

A magyar válogatott májusban Litvánia ellen vár egy világbajnoki selejtező, amelyen a horvát, dán, norvég közös rendezésű 2025-ös tornán való indulás lesz a tét.

A magyar női kézilabda-válogatott április 11–14. között Debrecenben lép pályára olimpiai selejtezőtornán. Svédország mellett Japán és Kamerun lesz az ellenfél, ebből a csoportból is az első két helyezett jut majd tovább.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában