Férfi kézilabda NB I.

2024.03.21. 17:48

Pick Szeged: a Veszprém előtt a Csurgót fogadják

Az olimpiai selejtezők után erőltetett menetbe kapcsolt az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Szerdán a PLER otthonában vívták ki a magyar kupa négyes döntőbe jutást, szombaton 17 órától a Csurgót fogadják bajnokin, jövő csütörtökön pedig a Bajnokok Ligája playoff első felvonására a Telekom Veszprém érkezik a Pick Arénába.

Becsei Dávid

Fotó: Török János

A magyar kupa-elődöntők sorsolását hétfőn 19 órától az M4 Sport Kézilabda-magazinban tartják. A kupa négyes döntőjét a pünkösdi hétvégén, május 18-án és 19-én Tatabányán rendezik meg a címvédő Telekom Veszprém, a Szeged, a NEKA és a Dabas részvételével.

Szombaton 17 órától bajnoki mérkőzés vár Mikler Rolandékra a Csurgó ellen a Pick Arénában, majd jövő csütörtökön már a legjobb nyolc közé jutásért a Telekom Veszprémet fogadják a Bajnokok Ligájában. A somogyiak három hete készülhetnek erre a meccsre, ugyanis utoljára március 2-án fogadták a Budakalászt, a Pest megyeiek 32–29-re nyerték ezt a találkozót. Ötödikek a tabellán, ugyanúgy húsz pontot gyűjtöttek, mint a hatodik Budakalász. 

Aleksa Tufegdzics, a csurgóiak jobbszélsője 89 találattal az NB I.-es góllövőlista második helyén áll, amivel a szerb válogatott figyelmét is felkeltette. Lengyelország ellen mutatkozott be az elmúlt hétvégén, a 36–28-as sikerből öt találattal vette ki a részét. 

A Pick szombati ellenfele az mk-ban már nem érdekelt, így szerdán a horvát Nexével játszottak otthon edzőmeccset, amelyen 34–32-es vereséget szenvedtek az Európa-liga-csoportkörös együttestől. A Szeged és a Csurgó utóbbi csarnokában már találkozott ebben a szezonban októberben, akkor a Pick 31–24-es sikert aratott.

Ötven percen át minimális gólkülönbség volt a PLER és a Szeged között, a hajrában viszont hétgólosra hízlalta azt a Pick Szeged.

– Kiválóan használta ki a PLER, hogy a szegedi játékosok nagy része sorozatterhelésből érkeztek a kupanegyeddöntőre. Örömteli, hogy egy ilyen nagymúltú klubnál egy ilyen fiatal, magyar edzőpáros irányíthatja a csapatot. Megmutatták, hogy mekkora potenciál van bennük, a játék minden elemében felvették velünk a versenyt. Nagyon gyors, kreatív és jó kézilabdát játszottak a meccs nagy részében. Örülök, hogy a legfontosabb pillanatokban a rutin eldöntötte a továbbjutást, de a különbség a játékképe alapján mindenképpen túlzó. Célunk volt, hogy rotáljuk a keretet és sérülésmentesen nyerjük meg a mecset. Hullámzó volt a játékunk, kapuban jobb és rosszabb periódusok váltották egymást. Fontos játékelemünk a beálló körüli támadójáték, most viszont egy más stílusúval játszottuk, ami kevésbé feküdt nekünk – értékelte a magyar kupa-negyeddöntőt Kárpáti Krisztián az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában