Kupacsata a négy közé jutásért

2024.03.19. 15:04

Pick Szeged: nincs irigylésre méltó helyzetben Kárpáti Krisztián

Mindössze egy edzéssel a háta mögött utazik szerdán Budapestre az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, hogy a 18 órától kezdődő a felfrissített PLER elleni mérkőzésen nyerjen és bejusson a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

Becsei Dávid

Kárpáti Krisztiánnak jól kell beosztania csapata erejét az elkövetkezendő időszakban.

Fotó: Karnok Csaba

Nincs irigylésre méltó helyzetben Kárpáti Krisztián és szakmai stábja, valamint a játékoskeret, amelyből tizenketten az elmúlt hétvégén Tatabányán, Granollersben és Hannoverben szerepeltek olimpiai selejtezőtornán. Martins és Frimmel szomorkodva térhetett vissza Szegedre, mivel az osztrák és a portugál válogatott nem kvalifikált, utóbbi ötkarikás álmait éppen a magyar válogatott hiúsította meg vasárnap késő este egy drámai hajrával.

Hétfőn még csonka keret edzett a Pick Arénában, kedden viszont már mindenkinek jelenése volt az OTP Bank-Pick Szeged tréningjén. Feltehetően egy videózással és egy labdás edzéssel próbálnak minél jobban felkészülni a PLER-Budapest elleni meccsre, amely a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutásról dönt. A final four helyszínét még nem jelölte ki a magyar szövetség, az viszont biztos, hogy az elődöntőket április 13-án, a döntőt és a bronzmérkőzést pedig 14-én rendezik meg.

A szegediek az ősszel már vendégeskedtek a BUD Arénában, akkor egy fárasztó, kiélezett Zagreb elleni hazai siker (27–26) után utaztak Bánhidi Bencéék Budapestre. Most talán még ennél is nehezebb a helyzetük, hiszen négy nap alatt három meccset játszottak tizenketten a keretből a kvalifikációs tornákon, valamint még utazás is szerepelt a programban.

Az október 28-i bajnoki mérkőzés óta több fontos változás is történt a PLER-nél. A vezetőség felbontotta Horváth Attila vezetőedző szerződését, a szezon végéig Lepsényi Sándor és Tamás Ádám irányítja a szakmai munkát a csapatnál. Előbbi volt a csapat játékosa, utóbbi pedig a klub utánpótlását építi szakmai vezetőként.

Az NB I.-ben eddig nyolc pontot gyűjtöttek, így a kiesést jelentő, utolsó előtt helyen állnak. Emiatt a télen edzőváltás mellett a keret megerősítésén is dolgoztak a PLER-nél, öt játékost igazoltak, miközben Dissinger Tatabányára igazolt, míg Bruno Vili Zobecet Mitar Markezre cserélték el a Csurgóval. Vuk Lakicevic személyében 22 éves montenegrói jobbátlövőt is szerződtettek, valamint az érkezők oldalát erősíti a szintén montenegrói, ráadásul válogatott Bozo Andjelics, valamint a balátlövő Luka Groff és a beálló Khalil Chaouachi is.

A Pick Szeged elleni kupameccsre majdnem három héten át készülhetett zavartalanul a felfrissített PLER, ugyanis utoljára március elsején játszottak az NB I.-ben, akkor otthon 24–23-ra kikaptak a Dabastól.

Egy hely már elkelt

Egy mérkőzést már lejátszottak a Magyar Kupa negyeddöntői közül. Ezen a Dabas meglepetésre meglehetősen simán, 35–28-re legyőzte és ezzel kiejtette a MOL Tatabánya KC-t. Holnap este a Budakalász a NEKA-t, a címvédő Telekom Veszprém pedig a Ferencvárost fogadja a PLER-Budapest–OTP Bank-Pick Szeged mérkőzés mellett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában