Kevés gólt lőttek

2024.03.10. 06:00

Sima vereséget szenvedett Tatabányán a Szeged

Ismét gondjai akadtak a szegedi női vízilabdacsapatnak a góllövéssel. Szabó Tamás tanítványai mindössze négyet lőttek, míg nyolcat kaptak, így az első negyed kiélezett játékától eltekintve sima vereséget szenvedtek Tatabányán. Szerdán 20 órától ismét megmérkőzik egymással a két együttes bajnokin, de már a Tiszavirág Sportuszodában.

Becsei Dávid

Szabó Krisztina egy gólt lőtt Tatabányán.

Fotó: Karnok Csaba

Meggyőző játékkal aratott egyértelmű sikert a Tatabánya otthon a Szeged ellen. A kapusok között nem mutatkozott nagy különbség, hiszen Kovács Dorottya tizenkét lövésből hárított nyolc lövést, míg Gyöngyösi Boglárka tizennégyből hatot.

Az első negyed még kiélezett játékot hozott. A Szegeden is megfordult Kurucz Kata sikeres büntetőjével szereztek vezetést a hazaiak első támadásukból. A vendégek válaszára a negyedik percig kellett várni, akkor Pádár Boglárka értékesített egy emberelőnyt, 1–1.

Kettő percre és öt másodpercre volt szüksége a Tatabányának, hogy kétgólos előnyt építsen fel. 3–1 után még kozmetikázott a Szeged, egyenlíteni viszont már nem tudott a nagyszünetig, ellenben a hazaiak újabb ötöst dobtak be, 4–2.

Végzetesnek bizonyult, hogy a harmadik negyedben csak a Tatabánya tudott betalálni, ráadásul kétszer is. 6–2-re elléptek, így a némiképp gólgazdagabb utolsó negyed sem segített már a Szegedn, sima vereséget szenvedtek a Tisza-partiak.

Szabó Tamás: – Nagyon nehéz egy ilyen mérkőzést értékelni. Tiszta szívből gratulálok a Tatabányának és Zantleitner Krisztinának, ugyanis évek óta látszik, hogy mit szeretne elérni a fiatalokkal. Csalódott vagyok az eredmény miatt, nem erre számítottam. Bátortalanok voltunk olyan helyzetekben, amelyek egy meccsben fordulópontot jelenthetnek. Ezekben fejlődni szeretnénk szerdáig, amikor ismét a Tatabányával játszunk, de már Szegeden.

Tatabánya–Zue.hu Szegedi VE 8–4 (1–1, 3–1, 2–0, 2–2)
MOL női vízilabda OB I., 13. forduló. Tatabánya. Vezette: Ercse, Kun.
Tatabánya: Kovács Do. – Zantleitner H., Zantleitner N. 1, Zink 1, Orbán 1, Németh 2, Kurucz 2. Csere: Rend, Kovács Da., Nagy J. 1, Szabó J. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.
Szeged: Gyöngyösi – Szabó K. 1, Pap, Tátrai, Pádár B. 1, Miklós D. 1, Botka. Csere: Baksa B., Gálicz, Hasznos, Bereczki 1. Vezetőedző: Szabó Tamás.
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 5/1.
Ötméteresből: 4/3, ill. 1/0.
Kipontozódott: Szabó K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában