Helyi sport

2024.03.30. 07:00

Sokat segíthetne egy idegenbeli győzelemmel a HFC a Szeged-Csanád GA II.-nek

Idegenbe szólítja a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjának 22. fordulója a két Csongrád-Csanád vármegyei csapatot: a Hódmezővásárhelyi FC a fővárosban, míg a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. egy közvetlen rivális otthonában lép pályára Húsvét vasárnap.

Vajgely Pál

A fehérmezes szegediek néhány hete legyőzték a Pénzügyőrt, most ugyanerre készül a Hódmezővásárhelyi FC is.

Fotó: Karnok Csaba

Akár a harmadik helyezett Körösladányt be is érheti pontszámban a Hódmezővásárhelyi FC, amennyiben vasárnap 16 órától begyűjti a három pontot a bentmaradásért küzdő Pénzügyőr vendégeként. 

Az a célunk, hogy tapadjunk tovább a Körösladányra, és újabb győzelmeket szerezzünk. Ugyanakkor nagyon kell figyelnünk, mert a mögöttünk lévők is zárkóznak. Nehéz feladatunk lesz, mert egy kétarcú csapathoz utazunk, amely olykor igen agresszívan tud fellépni. Az elmúlt négy meccsből egy pontot tudtak szerezni, és jelenleg veszélyes zónában vannak, így bizonyára az életükért is küzdenek vasárnap. Próbáljuk kihasználni az adódó területeket, és saját játékunkat szeretnénk játszani – mondta Antal Krisztián, a HFC edzője.

Ami a vásárhelyi keretet illeti, Pleszkán Tibor visszatérhet, viszont Molnár Bence továbbra is maródi, Hunya Krisztián és Busa Bence pedig várhatóan huzamosabb ideig nem bevethető.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.-re egy újabb közvetlen rivális vár vasárnap, hiszen Bilics Igor tanítványai ahhoz a Füzesgyarmathoz utaznak, amely egy hellyel és három ponttal előzi meg őket. A múlt héten ugyan fontos mérkőzést veszített el a Tisza-parti gárda a Kecskemét II. ellen, viszont ha a sárréti mérkőzésen sikerülne javítania, akkor tovább üldözhetné a bentmaradást jelentő, 12. helyezést, amelytől jelenleg nyolc pontnyi távolságra van. A Füzesgyarmat egyébként legutóbbi négy mérkőzését egyaránt elveszítette, múlt héten a listavezető Békéscsaba otthonában súlyos, 8–2-es vereséget szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában