Helyi sport

2024.03.14. 11:00

Szegedi bíró is ott lesz az olimpiai úszóversenyeken

Közzétette a bírói listákat a World Aquatics, amelyen egy szegedi is szerepet kapott.

Delmagyar.hu

Lukács Lilla Pádár Nikolették versenyén is közreműködött már.

Fotó: Szegedi Úszó Egylet

Július 26-ától izgulhatunk majd a magyar sportolókért a Párizsban esedékes olimpián: a World Aquatics tájékoztatásából kiderült, az úszóversenyeken nem csupán a magyar versenyzőkért (köztük a szegedi Pádár Nikolettért) szurkolhatunk, hanem a versenybírók között is lesz magyar, szegedi érdekeltség, hiszen Lukács Lilla is ott lesz az olimpián.

A Szegedi Úszó Egylet egykori úszója 2017 óta minden fontosabb világeseményen kapott szerepet bíróként, és a szegedi klub által rendezett úszóversenyeken is rendre kiváló munkát végez.

Európából mindössze hét versenybíró kap lehetőséget a párizsi olimpián, és általában egy bíró egyetlen olimpián szerepelhet egész karrierje során, így valóban óriási megtiszteltetésről van szó. Komoly követelményeknek kell megfelelni, különböző helyzetekre adott reakcióktól kezdve a nyelvtudásig sok minden számít. Nagyon örültem a mai hírnek – mondta a Szegedi Úszó Egylet közösségi oldalán Lukács Lilla.

Párizsban szintén dolgozhat majd a vízilabda-tornán a háromszoros olimpiai bajnok szegedi Molnár Tamás is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában