Szombaton már Tatabányán játszanak bajnokit

2024.03.29. 17:12

Videók: szegedi a legszebb gól és védés a BL-ben, de a Veszprém simán győzött

Hiába választottak szegedi védést és gólt a legszebbnek a Bajnokok Ligája play off első mérkőzésein, az OTP Bank-Pick Szegednek esélye sem volt a jó eredményre a Telekom Veszprém ellen a Pick Arénában. A vendégek 37–30-as sikerével a jövő csütörtöki visszavágó szinte már csak formalitás. Szombaton 19 órától (élő: M4 Sport+) már Tatabányán van jelenésük Bodóéknak a bajnokságban.

Becsei Dávid

Emil Kheri Imsgard kilenc veszprémi lövést védett a második félidőben.

Fotó: Karnok Csaba

Nincsenek egy súlycsoportban. A Telekom Veszprém az első másodpercig dominálta a játékot az ellen a Szeged ellen, amely a 2023-as párharchoz hasonlóan most is borzalmasan kezdett. Sostaric az első minutumban hétméterest hibázott – Corrales védte –, majd sorra maradtak kihasználatlanul a hazai támadások. A vendégek viszont robogtak. A két szélső, Descat és Vajlupov sorozatosan szállította a gyors gólokat, amelyekkel nagyon hamar tetemes előnyre tett szert a Veszprém. A hatodik percben 1–6, a tizenharmadikban 7–13 állt az eredményjelzőn.

A szegedieknek pillanatokra kétszer sikerült felzárkózniuk. A 24. percben 15–17, a 43.-ban pedig 25–28-at mutatott a tábla. Ennél közelebb viszont már nem sikerült közelebb lopóznia a Picknek a Veszprémhez, pedig Imsgard is jobban védett a szünet után. A “forduló” legszebb védését a norvég kapus, míg a legszebb gólt Luka Stepancic jegyezte az európai szövetség szakírói szerint.

– Nem erre készültünk… – kezdte értékelését Kárpáti Krisztián, a Szeged vezetőedzője. –  Tudtuk, mennyire erős a Veszprém, amely a játék minden elemében jobb volt, csak gratulálni tudunk nekik. Ennyi hibával egy ilyen jó csapat ellen nem lehet játszani. A szurkolóink miatt sajnálom, hogy nem tudtuk szorosabbá tenni a találkozót, volt, hogy kellemetlenül éreztem magamat, mert szétesett a játékunk. Annyit ígérhetek, hogy a visszavágóra a lehető legjobban igyekszünk felkészülni, illetve megpróbálunk csodát tenni! – fogadkozott a tréner. 

30–37-ről valószínűleg tényleg csodával érne fel egy szegedi továbbjutás, de előtte ma még egy tatabányai túra is vár a csapatra a bajnokságban. Az OTP Bank-Pick Szeged 18 meccsen szerzett 32 ponttal a második a tabellán, míg a MOL Tatabánya KC 19-en 27-et szerzett és harmadik.

A Tatabánya márciusban két bajnokit játszott eddig. A NEKA-t otthon 44–32-re legyőzte, Budakalászon viszont meglepetésre csak 30–30-as döntetlent játszott az egykori szegedi, most már Bányász-edző, Dragan Djukics együttese, amely a magyar kupa négyes döntőjében nem lesz ott, a Dabas búcsúztatta a negyeddöntőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában