Juhász Zsolttal nosztalgiáztunk

2024.04.26. 14:10

15 éve nyerte meg a Szeged Beton a LEN-kupát

2009. április 22. aranybetűkkel íródott be a szegedi sport történelemkönyveibe. A Szeged Beton férfi vízilabdacsapata ezen a napon nyerte meg Szeged város első csapatsportos nemzetközi trófeáját, a LEN-kupát. Az immár tizenöt éves csoda kapcsán a csapat kiváló játékosával, Juhász Zsolttal nosztalgiáztunk.

Becsei Dávid

Szegedi örömünnep, Juhász Zsolt aranyéremmel a nyakában ugrott az újszegedi sportuszoda medencéjébe.

Fotó: Török Attila/MW

A görögországi első mérkőzésen a Panioniosz 8–6-ra legyőzte a Szeged Betont a férfi vízilabda LEN-kupa döntőjének első mérkőzésén 2009 kora tavaszán. A visszavágót a zsúfolásig megtelt újszegedi sportuszodában rendezték, ahol a hazaiak a harmadik negyedben már 9–5-re vezettek. A vendégek viszont hosszabbításra mentették a meccset, ahol 9–9-nél egyenlítettek. Ekkor már sokan szomorkodtak a lelátón, de jött Varga Péter és az ő szenzációs játékával 12–10-re nyert a Szeged, így jöhettek az ötméteresek.

A görögök elrontották az elsőt, a Szegedból Vejzagics, Lehmann, Juhász, Weszelovszky és a kapitány, Varga Tamás betalált, így kezdődhetett a fieszta, amely érthetően napokig tartott, hiszen hatalmas sikert ért el a csapat Kásás Zoltán vezetőedzővel.

Öröm Szeged Kásás Z MB 29
A csapat vezetőedzője, Kásás Zoltán emelte magasba a trófeát.
Fotó: Török Attila/MW

– Amióta a partról művelem a vízilabdát, kevés időm van nosztalgiázni, de az ilyen jeles dátumokról mindig megemlékezem. Ennek a LEN-kupa-győzelemnek az volt a kuriózuma, hogy a vidéki póló első nemzetközi sikere, Szeged város első nemzetközi sikere, és a szegedi férfi vízilabdacsapat első kupagyőzelme volt, hiszen korábban csak ezüstéremig jutottunk – emlékezett vissza a kupagyőztes gárda pólósa, Juhász Zsolt, aki jelenleg az SZVPS ifjúsági csapatának vezetőedzője, valamint a Szegedi VE klubmenedzsere.

Amikor arra kértük Juhász Zsoltot, beszéljen arról, mi ugrik be neki először a visszavágóról, rögtön a szurkolókról kezdett el beszélni.

– Elsőként az ugrik be, hogy nem hiszem el, mennyi ember szurkolt nekünk  a sátorban. Ha jól emlékszem, nyolcszáz főre volt hitelesítve, de akik ott voltunk, pontosan tudjuk, hogy lényegesen többen voltunk… Felemelő érzés visszagondolni arra az estére, amikor a magasba emelhettük a trófeát – hangsúlyozta, majd hozzátette, nem tud és nem is akar különbséget tenni LEN-kupa-győzelem, a magyar kupa-sikerek vagy éppen az Universiadé megnyerése között.

A LEN-kupa-győztes csapat névsora: Baksa László, Juhász Zsolt, Komlósi Péter, Mihajlo Korolija, Milos Korolija, Kuncz Tamás, Lehmann István, Török Béla, Varga Péter, Varga Tamás, Vojiszlav Vejzagics, Weszelovszky László, Éles Vilmos, Molnár Péter. Vezetőedző: Kásás Zoltán. Elnök: Körtvélyessy Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában