Férfi kézilabda NB I.

2024.04.28. 11:57

A Pick Szeged túlzó különbséggel nyert Egerben vezetőedzője szerint

Negyven percen át vezetni tudott a kiesés elől menekülő Eger az OTP Bank-Pick Szeged ellen. A hajrában viszont nem volt kérdéses a Tisza-parti siker a férfi kézilabda NB I. 23. fordulójából rendezett találkozón, Frimmel és Bombac gólerős játékának köszönhetően 36–29-re győzött a Szeged.

Becsei Dávid

Hibátlan lőlapot produkált. Dean Bombac nyolc lövésből nyolc gólt szerzett.

Fotó: Gémes Sándor

Már-már állandósulni látszó hármas, Bánhidi Bence, Szita Zoltán és Emil Kheri Imsgard hiányzott a Pick Szeged meccskeretéből Egerben.

Ötvenöt másodperc, három gól. Így indult a meccs, amelynek első találatát Matej Gaber szerezte, majd az egri válasz után Marin Jelinic talált be, 1–2. Három perc játék után viszont már 3–2 állt az eredményjelzőn. A tizedik minutum elejéig rendre a hazaiak jártak előrébb, Martins góljával viszont 6–5-nél visszavette a vezetést a Pick. Remek hangulatot teremtettek a hazai szurkolók, akiket a látvány is fűthetett, hiszen 7–6-ra nagyjából fél percre ismét vezethettek.

Már nem először visszavette az előnyt a Szeged, amelynek ekkortájt leginkább a jobb oldala volt aktív Garciandía és Sostaric révén. Az első játékrész legnagyobb különbségét a 17. percben 8–11-nél mutatta az tábla, a szünetig ez a különbség a legminimálisabbra csökkent, 17–16-ra vezetett az OTP Bank-Pick Szeged.

A 40. percig és 21–20-ig rendre az Eger vezetett a második félidőben. Egy három–nullás sorozattal sokadjára fordított a Szeged, az Eger pedig még egyszer visszajött mínusz egyre, de az utolsó negyedórában Frimmel és Bombac megszórta a hazai kaput, így összességében sima vendégsiker született.

Kedden 18 órától a NEKA-t látja vendégül a Szeged a Pick Arénában bajnokin.

Kárpáti Krisztián: – A játékképe alapján az eredmény abszolút túlzó, a végén nyílt ki az olló. Negyven-negyvenöt percig nyitott mérkőzést játszottunk a végeredmény szempontjából, ami nagy fegyvertény a hazai csapatnak. Az első félidőben nem találtuk a távolságokat, így amikor nyíltabban védekeztünk, akkor a beállók jutottak lehetőségekhez, amikor pedig zártabban, akkor az átlövők. A szünet után keményebb és zártabb védekezéssel jól kiiktattuk az egri beállót, amivel több hibára késztettük őket. A végjátékban viszont már nem kellett izgulnunk. Nekünk már a kupa négyes döntő és a bajnoki finálé van fókuszban, emiatt más edzésmunkát is végzünk. Picit fásultabbak kézilabdáztunk a kelleténél, ami a szakmai stáb felelőssége, de most volt időnk egy kicsit többet edzeni.

QHB Eger–OTP Bank-Pick Szeged 29–36 (16–17)
Férfi kézilabda NB I., 23. forduló, Eger, dr. Kemény Ferenc sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.
QHB Eger: Ágoston – Lezák, Nastaj 2, Kiss G., Zennadi 3, Tóth K. 6,  Silva 3. Csere: Száva 1, Maracskó 1, Tóvizi 6, Boros 1, Kavin 3, Döme 1, Bajus 2. Vezetőedző: Tóth Edmond.
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Sostaric 4, Garciandia 3, Martins 2, Gaber 3, Mackovsek 1, Jelinic 2. Csere: Nagy M. (kapus), Kalaras 1, Szilágyi 1, Bodó 1, Stepancic 2, Bombac 8, Frimmel 7, Molina 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián. 
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.
Hétméteres: 1/1, ill. 1/0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában