Helyi sport

2024.04.12. 11:55

Drámai meccsen ért véget a Kosársuli veretlen szériája

Tizenkét győzelem után, egy kétszeri hosszabbításba torkolló meccsen kikapott a Vásárhelyi Kosársuli, amely ezzel hátrányba került a legjobb négy közé jutásért vívott párharcban.

Delmagyar.hu

Kétszeri hosszabbítás után szakadt meg a vásárhelyiek győzelmi szériája.

Fotó: Vásárhelyi Kosársuli

Immáron a bajnoki negyeddöntőben lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli férfi kosárlabdacsapata a Veszprém ellen a Hódtói sportcsarnokban.

Rosszul kezdtek a hazaiak, az első negyed végén már 14 ponttal vezetett a Veszprém 9–23-nál. A második negyedben egy 8–0-ás futással zárkózott a Kosársuli, de a nagyszünetben is a veszprémiek álltak jobban.

A 22. percben Kelemen kosarai után sikerült eltüntetni a különbséget 46–46-nál, azonban ekkor jött Madár, a vendégek játékosa pedig egymás után három triplát pörkölt be, egy 16–2-es periódus után, Moore újabb távoliját követően már 15 pontos hátrányban voltak a vásárhelyiek a harmadik negyed végén, 50–65.

Ekkor jött az újabb fordulat, zsinórban 17 vásárhelyi pontra nem érkezett válasz, így négy perccel a vége előtt már az eddigre Orgona Gergőt kipontozódás miatt elveszítő Kosársuli vezetett. Öt másodperccel a vége előtt úgy tűnt, Bálint ziccerével eldől a meccs, de 77–74-nél a hátralévő rövid idő alatt Moore dudaszós hármasával egyenlített, jöhetett a hosszabbítás.

A hullámzó mérkőzés a ráadásban is folytatódott, a hatpontos hátrányát eltüntette a Kosársuli a hosszabbításban, és végül a büntetőzést követően 86–86 után jöhetett az újabb öt perc. Ekkor viszont már megremegtek a vásárhelyi kezek a büntetőknél, és a triplák sem jöttek, így végül négy ponttal, 97–93-ra nyert a Veszprém.

A Kosársuli ezzel tizenkét megnyert bajnokit követően először szenvedett vereséget, mindez pedig azt jelenti, hogy szombaton, a párharc második, veszprémi mérkőzésén az életéért lép pályára.

Saša Vejinović, a Kosársuli edzője: A mait elbuktuk, de a párharcot mi nyerjük. Minden porcikámmal ebben hiszek.

Alex Geddes, a Veszprém edzője:Nagyon nagy meccs volt, megkockáztatom, hogy mindkét csapat a szezon meccsét játszotta. Hatalmasat kellett harcolnunk elejétől a végéig. Gratulálok a Vásárhelynek, remekül teljesítettek, és gratulálok a közönségnek is, hiszen olyan fantasztikus hangulatot teremtettek, amiben élvezet volt játszani. Remélem, hogy meg tudjuk ismételni a teljesítményünket szombaton, és továbbjutunk az elődöntőbe.

Vásárhelyi Kosársuli – Veszprém Kosárlabda Klub 93-97 (16-27, 21-16, 15-22, 25-12, 9-9, 7-11)
Férfi kosárlabda NB I./B, Zöld csoport. Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Farkas, dr. Danka, Nagy
Kosársuli: Borbáth 4, Rosic 23/9, Balogh 7, Bálint 17, Orgona 14/3. Cserék: Pinnyey, Knyur, Kelemen 28/12
Edzőpáros: Saša Vejinović, Utasi Gábor.
Veszprém: Szabó 12/3, Madár 22/18, Varga 5/3, Takács 7/3, Moore 41/6. Cserék: Popadic 4/3, Prodanovic 2, Birkás 4
Vezetőedző: Alex Geddes.
A két győzelemig tartó párharc állása: 1–0 a Veszprémnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában