OB I.-es vízilabda

2024.04.19. 19:10

Fokozódnak az izgalmak Szentesen, már helyosztót is rendeznek

A vízilabdakedvelőknek szombaton Szentesig kell utazniuk Csongrád-Csanádban, amennyiben OB I.-es férfi felnőtt mérkőzésre kíváncsiak. Ott viszont rögtön két találkozót is rendeznek, mivel a férficsapat helyosztón, a női pedig az alapszakasz-zárón ugrik medencébe.

Becsei Dávid

Fontos mérkőzéssel kezdi meg a helyosztókat a fehér sapkás Metalcom Szentes.

Fotó: Vidovics Ferenc

Dupla mérkőzést rendeznek Szentesen. Holnap 16 órától a férfi vízilabda OB I. 9–12. helyért játszott helyosztóján a Metalcom Szentes az Egert fogadja a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában. A Kurca-partiak a 10. pozícióban fejezték be az alsóházi rájátszást, míg a vendégek közvetlenül mögöttük. Kellemes emlékeket őriznek a szentesiek hevesi ellenfelükről, hiszen március 2-án egy 10–6 sikerrel két és fél éves rossz sorozatot törtek meg ellenük, ugyanis a Metalcom ennyi ideje nem győzött hazai környezetben. Az Eger ellen aratott siker óta viszont szárnyal Kiss Gábor együttese, ugyanis sorozatban legyőzte még itthon a KSI-t és a Pécset, idegenben pedig a Miskolcot, míg az UVSE vendégeként döntetlennel zártak.

A helyosztó az egyik fél hetedik pontjáig tart. A Szentes–Eger párharc 4:1-ről indul, ugyanis az alapszakaszban Egerben 13–13-at játszottak egymással, míg Szentesen 10–6-ot. A másik ágon az UVSE és a Miskolc találkozik egymással, 6:0-ról kezdenek. A folytatásban pedig a két párharc győztese a 9., a vesztesek pedig a 11. pozícióért játszhatnak majd.

18 órától a Valdor Szentes a Győrt látja vendégül. A hetedik helyen álló, 12 pontos fogadja a sereghajtó hatpontost az alapszakasz utolsó, 18. fordulójában. A 7–10. helyért folyó helyosztókra nem viszik magukkal az addigi eredményeket, a párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak majd, így ennek a meccsnek is kisebb a tétje. Bár a kilencpontos Tatabánya még beérheti a szentesieket, de az esélyesebb III. ker. TVE otthonában zárnak, ahol meglepetés lenne a vendégsiker.

A másik női csapat, a Szegedi VE is hazai környezetben, a Tiszavirág Sportuszodában fejezi be az alapszakaszt. 18 órától azt a Dunaújvárost fogadják Gyöngyösi Boglárkáék, amely már biztosan elődöntős. Az viszont még nem dőlt el, hogy hányadik helyen végez, ugyanis az utolsó kör előtt ugyanannyi pontot gyűjtött, mint a címvédő és rosszabb gólkülönbségének köszönhetik jelenleg negyedik Eger.

Egyedül a férfi OB I. felsőházi rájátszásában érdekelt Zue.hu Szegedi VE-nek kell utaznia. Sánta Dánielék a fővárosban, a Nyéki Imre uszodában az OSC-nél vendégeskednek a helyosztókat megelőző utolsó fordulóban holnap 19 órától. Teher inkább a hazaiakon lesz, ugyanis a biztos elődöntőbe jutáshoz mindenképpen három pontra van szükségük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában