Helyi sport

2024.04.03. 12:45

Húszból tizenkilenc meccsüket is megnyerve lettek országos bajnokok a pitvarosiak

Húsz mérkőzéséből tizenkilencet is megnyert a Pitvaros Pirates FSE U11-es csapata az unihoki országos utánpótlás bajnokságban, ezzel bajnoki címet szerzett.

Vajgely Pál

Az országos bajnok pitvarosi csapat.

Fotó: Pitvarosi Pirates Floorball Sportegyesület

Nagyszerű sikert ért el a Pitvarosi Pirates Floorball Sportegyesület U11-es csapata: a kis település korábban is szép eredményeket ért el a sportágban, tavaly óta pedig egyesületi szinten működnek. Az idei unihoki (ami a floorball kisebb pályás változata) országos utánpótlás bajnokságban ugyanis a hat csapat közül a legjobbnak bizonyultak, méghozzá úgy, hogy a húsz lejátszott mérkőzésből tizenkilencet is megnyert a csapat. Az öt forduló során minden csapat játszott egymás ellen, az ellenfelek a budapesti Cartoon Heroes, a Vajda, a DEAC, a Komárom és a Gyula csapatai voltak.

Nem tudtuk, hogy milyen képességű ellenfelek várnak ránk, de az első, komáromi forduló után, amikor mind az öt mérkőzésünket megnyertük, az éremszerzés biztosnak tűnt. Idén az volt az erősségünk, hogy a gyerekek megtanulták a zónavédekezést. Az utolsó fordulóra már bajnokként érkeztünk, de a hazai rendezésű fordulóban a gyerekek a családtagok előtt játszhattak, és hibátlan teljesítménnyel zártak – összegzett a csapat edzője, Moravszki Gábor.

A pitvarosiak U9-es és U13-as korosztályos csapata ugyanebben a sorozatban bronzérmet nyert, míg április 10-én a II. korcsoportos fiúk floorball unihoki diákolimpiai elődöntőjében hazai környezetben szállhatnak harcba az országos döntőért.

A csapat tagjai: Burján László, Unyatyinszki Bendegúz, Surányi Barnabás, Szabó Ádám (kapus), Szabó Bence, Valent Flórián, Balogh Ferenc, Valki Tamara, Német István. Edző: Moravszki Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában