Férfi vízilabda OB I.

2024.04.07. 20:33

Kiss Csaba: az elmúlt évekre jellemző, tipikus Vasas–Szeged mérkőzés volt

Nem tudta átmenteni első negyedben mutatott jó védekezését a folytatásra a Zue.hu Szegedi VE a Vasas otthonában. Az angyalföldiek sima, 17–8-as győzelmet arattak a Tisza-partiakkal szemben.

Becsei Dávid

A szegediek vezetőedzője, Kiss Csaba jobb mérkőzésre számított az angyalföldiek ellen.

Fotó: Karnok Csaba

A nyáron Szegedről igazolt Lakatos Soma szerzett vezetést a Vasasnak. Kifejezetten jó első negyedet produkáltak a vendégek, akik Bóbis révén egyenlítettek. Nyolc perc játék után 1–1 állt az eredményjelzőn, a második negyedtől viszont teljesen megváltozott a játék képe. A szerb és magyar válogatott játékosokkal felálló angyalföldiek 6–3-ra elléptek a nagyszünetig, a harmadik negyedben pedig bebiztosították győzelmüket egy 7–1-es sorozattal.

A másik Csongrád-Csanád vármegyei együttes, a Metalcom Szentes nem ugrott medencébe. A Kurca-partiak szombaton 11.30-tól az UVSE vendégei lesznek az alsóházi rájátszás utolsó fordulójában, míg a szegediek 15 órától a Kaposvárt fogadják.

Kiss Csaba: – Az elmúlt évekre jellemző, tipikus Vasas–Szeged mérkőzés volt. Az elején tartottuk a lépést, aztán jött egy rövidzárlat, majd teljes összeomlás. Nagyon csalódott vagyok, mert az elmúlt fordulókban nagyon jó mérkőzéseket játszottunk a felsőházi csapatokkal. Azt reméltem, hogy ezt sikerül folytatni, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a hazaiakat minden poszton klasszis, jól felkészített vízilabdázók alkották, akik megtiszteltek bennünket és fegyelmezetten pólóztak. Jó lett volna egy szoros meccset játszani, úgy érzem, picit belekényelmesedtünk abba, hogy nem alakult szorosan a találkozó. Legközelebb a Kaposvárt fogadjuk, számunkra az egy nagyon fontos bajnoki, így arra készülünk.

Vasas–Zue.hu Szegedi VE 17–8 (1–1, 5–2, 7–1, 4–4)
E.ON férfi vízilabda OB I., felsőházi rájátszás, 5. forduló. Budapest, Komjádi Béla Sportuszoda. Vezette: Kollár, Tordai.
Vasas: Mizsei – Dedovics 3, Rangyelovics 1, Gábor L. 1, Lakatos 2, Burián 3, Konarik 2. Csere: Rasovics 2, Sélley Rauscher, Bátori 1, Tasi, Batizi 2, Zerinváry. Vezetőedző: Szlobodan Nikics.
Zue.hu Szegedi VE: Gyovai – Sánta 1, Bóbis 1, Nagy M. 3, Kürti, Sziládi, Horváth V. 1. Csere: Danka (kapus), Pörge, Gedra, Klár 1, Horváth Zs., Leinweber 1. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Gól – emberelőnyből: 5/4, ill. 4/1.
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában