Helyi sport

2024.04.14. 14:52

Komoly csapatmunkával nyert a HFC a Kecskemét II. vendégeként

Igazi csapatmunkával aratott újabb győzelmet a Kecskemét II. vendégeként a Hódmezővásárhelyi FC a labdarúgó NB III.-ban, ezzel tovább folytatódik a vásárhelyiek jó szériája.

Vajgely Pál

Kecskemétről is elhozta a három pontot a Hódmezővásárhelyi FC.

Fotó: Hódmezővásárhelyi FC

A kiesés ellen harcoló, NB I.-es futballistákat is bevető Kecskemét II. vendégeként lépett pályára vasárnap délelőtt a Hódmezővásárhelyi FC.

A nagy meleg megfogta mindkét csapatot, az első negyed órában a hazaiaknak voltak kisebb lehetőségeik. Nem sokkal később viszont már a HFC állt közelebb a gólhoz, de a szöglet után Zana hiába sodorta testtel kapu felé a labdát, még a gólvonal előtt kivágták azt a hazaiak. A félidő felénél viszont megszületett a vásárhelyiek vezető találata, Mahler remek beadását Pleszkán fejelte a kapuba.

A folytatásban Deczki Máté bravúrjai kellettek ahhoz, hogy előnyben maradjon a HFC, Májer szabadrúgásánál óriásit védett a kapus, aki a felső sarok elöl piszkálta ki a labdát az ebben a szezonban 20 NB I.-es meccsen pályára lépett játékos szabadrúgását követően.

A második félidőben viszont már ő is tehetetlen volt, miután egy felívelt labdánál Zámbori nem tudott tisztázni, Májer lövésével egyenlített a KTE II. Kovács Kolos átlövésénél Deczki újabb nagy védést mutatott be, miután a kapufára tolta a labdát. Nem sokkal később a csereként beszállt Tóth Péter játszotta meg Pleszkánt, aki okosan lekészítette Gréczinek, aki a bal alsóba tekert, újra vezetett a HFC, 1–2.

A hátralévő időben jól zárt a vásárhelyi védelem, így megőrizte előnyét a HFC, amely ezzel egymás után ötödik bajnokiját nyerte meg.

Antal Krisztián:A meleg rányomta a mérkőzésre a bélyegét, azt gondolom, mindkét csapat enervált volt. Végig a megbeszéltek szerint játszottunk, fontos és értékes győzelmet arattunk a megerősített Kecskemét otthonában. Az egész csapat kellett ehhez a sikerhez, bízunk benne, hogy ez a lendület kitart a szezon végéig. 

Kecskeméti TE II.–Hódmezővásárhelyi FC 1–2 (0-1)
Labdarúgó NB III., Dél-keleti csoport, 24. forduló. Kecskemét, műkertvárosi sportcentrum, 200 néző. Vezette: Maml Zoltán (Sáfárik, Bizderi).
KTE II.: Cseh – Derekas, Hatvani (Kovács P., 88.), Májer, Polyák, Bodor (Jászai-Deák, 76.), Szamosi (Goretich, 76.), Iyinbor, Györgye (Majoros, 76), Molnár M., Kovács K. Edző: Virágh Ferenc.
HFC: Deczki – Gréczi (Orosz, 80.), Mahler (Rabecz B., 89.), Török, Sipos (Molnár B., 80.), Pleszkán (Borbás, 89.), Dóra, Guth, Zana, Zámbori Rabecz V. (Tóth P., 58.). Edző: Antal Krisztián.
Gólszerzők: Májer (52.), ill. Pleszkán (22.), Gréczi (61.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában