Helyi sport

2024.04.25. 17:26

Már az Európa-bajnokságra hangolnak

Jeszenszky Zoltán

Albärt, a 2024-es az Európa-bajnokság kabalafigurája az Henri Delaunay-kupával. fotó: MTI

Berlinbe érkezett az Henri Delaunay-kupa, a nyári németországi labdarúgó-Európa-bajnokság trófeája írta az MTI. A kupát Albärt, a 2024-es EB hivatalos kabalafigurája a berlini Brandenburgi kapu előtt mutatta be a nagyközönségnek. A trófea előtte végigjárta a 2024-es németországi torna helyszíneit. 

A labdarúgó-Európa-bajnokság június 14-én kezdődik Németországban, a döntőt július 14-én rendezik meg. A napokban Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyilvánosságra hozta a mérkőzéseket vezető bírók névsorát, amelyben a romániai magyar Kovács István is megtalálható.

A labdarúgó-Európa-bajnokság a magyar válogatott is kijutott. Szoboszlai Dominikék a házigazda Németországgal, Skóciával és Svájccal kerültek egy csoportba. A magyar labdarúgó válogatott első mérkőzését június 15-én, Kölnben Svájc ellen játssza, majd négy nappal később Stuttgartban Németország ellen lép pályára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában