A Szabó Bence, Furkó Kálmán egység második lett, majd bejelentették visszavonulásukat

2024.04.27. 21:22

Négy aranyat nyertek a britek

Négy aranyérmet Nagy-Britannia nyert, egyet-egyet pedig Svájc, Ausztria, Románia, Ukrajna, Norvégia és Olaszország is bezsebelt a szegedi evezős Európa-bajnokság szombati versenynapján.

Szabó Bence (jobbról) és Furkó Kálmán szépen fejezték be a pályafutásukat.

Fotó: Kovács Tamás

A britek nyerték a szombati nap versenyszámainak csaknem felét, a női négyesükben pedig ott volt a kétszeres olimpia és háromszoros világbajnok Helen Glover is, aki tavaly a párizsi játékok miatt tért vissza az élsportba.

A háromgyermekes anyuka először 2021-ben tért vissza, akkor négy év után kijutott Tokióba, ahol negyedik lett. Glover a brit négyes tagjaként tavaly bronzérmet nyert a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, Szegeden pedig az ötödik Eb-címét szerezte meg (2014, 2015, 2016, 2021, 2024).

A PR3 kategóriájú vegyes paraevezős kétpárok eredményhirdetésénél pedig a szurkolók lánykérésnek lehettek szemtanúi, ugyanis az ukrán Sztanyiszlav Szamoljuk megkérte csapattársa Darija Kotik kezét, így jegyespárként és Eb-bronzérmesként térhetnek majd haza.

A magyarok első érmét pedig a Szabó Bence, Furkó Kálmán férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes nyerte, majd a döntő után bejelentették, hogy visszavonulnak a nemzetközi versenyzéstől.

Gadányi Zoltána megnyerte a B döntőt, ezzel hetedik helyen zárt a szegedi Maty-éri kontinentális olimpiai kvalifikációs, illetve parakvalifikációs evezős regattán.  

A B döntőkben magyar részről Gadányi állt rajthoz, és magabiztos rajt-cél győzelmet aratott (8:15.39 p), ezzel megelőzve svéd, finn és lett ellenfelét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában