Legutóbb 1961-ben verte meg idegenben a Honvédot szegedi csapat

2024.04.08. 13:37

Új motivációt kaptak a sikertől

Több mint hat évtized kellett ahhoz, hogy szegedi futballcsapat idegenben legyőzze a legendás Budapest Honvédot. A labdarúgó NB II. 27. fordulójában Zuigéber Ákos gólja még mélyebbre lökte a fővárosiakat, miközben a Tisza-partiak tovább reménykedhetnek.

Mádi József

Márkvárt Dávid (fehérben) játéka rendkívül fontos volt a szegedieknek.

Fotó: Balogh Dávid

1961–62-es labdarúgó NB I., őszi szezon, november 12., a 13. forduló: Honvéd–Szegedi EAC 1–2, a szegedi összeállítás: Mészáros – Kürtösi, Portörő, Sándor – Dezsőfi, Zallár – Nemes, Hajós, Nyári, Polyvás, Boros, a szegedi gólszerzők: Boros, Nemes.

Ez volt az az utolsó mérkőzés, amelyen szegedi labdarúgócsapat Budapesten le tudta győzni a Honvédot. A majdnem 63 éves sztori most véget ért, új lap került a történelemkönyvbe, mert a Szeged-Csanád GA az NB II. 27. fordulójában Zuigéber Ákos remek szabadrúgásgóljával átadta a múltnak ezt a hosszú szériát.

Ha azt mondtuk, a Tiszakécske elleni vereség után csalódottak vagyunk, akkor most azt kell kijelenteni, hogy egy remekül játszó és küzdő szegedi csapatot láthattunk, amely nyert, azaz elégedettek lehetünk.

A szakmai stáb alaposan felforgatta a Tisza-parti kezdőt, így hat olyan játékos volt a pályán a kezdéskor, aki az előző mérkőzésen a kispadon foglalt helyet. Nem biztos, hogy ez volt az oka, de az tény, hogy harcias, motivált és minden áron győzni akaró vendégegyüttest láthattunk a Bozsik Arénában.   

–  Gratulálok a játékosaimnak, fontos győzelmet arattunk. Boldog és elégedett vagyok, különösen azért, mert sokat javultunk az előző nagyon rossz mérkőzéshez képest. Jó erőkből álló, tradicionális csapattal játszottunk, igyekeztünk a legjobbunkat nyújtani. Hosszú idő után szerencsére sikerült betalálnunk. Az átmenetekben kimondottan jól teljesítettünk. Tudtuk, hogy a Honvéd jól kontrázik, ezért kiemelt figyelmet fordítottunk a játék ezen területére. Adódtak ugyan hibáink, de a hazaiak nem büntették meg ezeket. Ez a siker új motivációt adhat nekünk a bajnokság hátralévő részére. Hálás vagyok a drukkereinknek, akik ilyen sokan elkísértek és támogattak bennünket ma is – nyilatkozta Alekszandar Sztevanovics, a szegediek vezetőedzője.

Az biztos, hogy ezzel a sikerrel sincs könnyebb helyzetben a csapat, hiszen azonos pontszám esetén a több győzelem rangsorol, márpedig mind a Győr, mind a Vasas jobban áll ebben, így az említett két riválisnak háromszor kellene botlania, amíg a Szegednek egyszer sem... És már csak hét forduló van hátra a bajnokságból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában