Kettős győzelemmel továbbjutott a Veszprém

2024.04.04. 20:36

Veszprémben is sima vereséget szenvedett a Pick Szeged

Hiába játszott olykor jól, a rengeteg eladott labdának köszönhetően Veszprémben is tükörsima vereséget szenvedett az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, így nem jutott be a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában.

Becsei Dávid

A hivatalos statisztika szerint a szegedi játékosok 18 labdát adtak el a mérkőzés során.

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Ott folytatták, ahol abbahagyták. Nem tudta meglepni a Pick Szeged a Telekom Veszprémet idegenben sem. A Tisza-partiak kezdték a mérkőzést, saját szempontjukból viszont borzalmasan. Az első négy támadásukat egyaránt labdaeladás zárta, amelyből könnyű és gyors gólokat szerezhetett a hazai alakulat. A fehérorosz jobbszélső, Mikita Vajlupov három ilyen találattal kezdett, majd a negyedik percben Szita törte meg a vendégek gólcsendjét, 3–1.

Szita kezdett balátlövőben, ugyanis Bodó Richárd az egyik edzésen bokasérülést szenvedett, így el sem utazott a visszavágóra. A norvég kapus, Emil Kheri Imsgard ott volt a lelátón, a meccskeretbe viszont a szegediek saját nevelésű kapusa, Nagy Martin került be a kezdőcsapatba jelölt Mikler Roland mellett.

Az első negyedórából leginkább arra lehetett büszke a Szeged, hogy a világklasszis beállót, Ludovic Fabregast teljesen sikerült hatástalanítani támadásban. Az ő helyére érkező Pesmalbeket és Nilssont viszont már nem sikerült “lenullázni”, így tizenöt perc után 9–6 állt az eredményjelzőn.

A világ legnagyobb sportszergyártói irigyelhették volna meg a Szeged játékát, az első félidő során ugyanis kilenc technikai hibát jegyezhettünk fel, ami annyit jelent, ennyi labdát adtak el a vendégek játékosai. Kárpáti a 19. percben 11–8-nál, majd a 23.-ban 15–10-nél is időt kért, de nem sikerült felráznia csapatát. A hajrára hatgólosra hízott a szegedi előny, amit a szünetig négyre sikerült csökkenteni az utolsó két percben.

Semmi újdonságot nem tartalmazott a második játékrész eleje. Mélyen valós tudása alatt játszott a Szeged, amit a Veszprém kihasznált és a 42. minutumban már 28–20-ra vezetett. Ezt követően viszont Nagy Martin és Garciandía percei következtek. Előbbi több bravúros védést is bemutatott, utóbbi pedig sorozatban öt gólt lőtt, így a 49. percre 29–25-ig zárkózott fel a Szeged. A hajrá viszont ismét a Veszprém vágyai szerint alakult, ismét nyert hét góllal és kettős sikerrel továbbjutott a negyeddöntőbe, ahol a dán Aalborg vár majd rá.

Kárpáti Krisztián: – A technikai hibák száma annyira sok volt, hogy az eltervezett játékunkat nem tudtuk játszani. A vesztett labdákból átszaladtak rajtunk. Tudtuk, hogy mínusz hétről indítjuk a meccset, öt-hatgólos különbségnél normális, hogy az ember elveszti az ambícióját és a koncentrációját. A két csapat közül a Veszprém sokkal edzettebbnek tűnt, jobb állapotban vannak, mint mi. Egy cél lebeg a szemünk előtt, hogy a bajnokságban vagy a magyar kupában megelőzzük a Veszprémet.

Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged 39–32 (19–15)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, play-off, visszavágó. Veszprém, Veszprém Aréna, 5057 néző. Vezette: Marin, I. García (spanyolok).
Veszprém: Corrales – Vajlupov 8/1, Remili 3, Fabregas 3, Ligetvári, Elderaa, Descat 1. Csere: Jensen (kapus), Jahja 4, A. Nilsson 3, Pesmalbek 6, Casado 2, Mahé, Sandell 4, Koszorotov 1, Elísson 4. Vezetőedző: Momir Ilics.
Szeged: Mikler – Sostaric 4/2, Garciandía 6, Bombac, Bánhidi 1, Szita 3, Frimmel 3. Csere: Nagy M. (kapus), Kalaras, Gaber 2, Stepancic 3, Martins 8, Mackovsek, Jelinic 1, Szilágyi. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 1/1, ill. 2/2.
Kiállítás: 2, ill. 4 perc.
Továbbjutott: a Veszprém 76–62-vel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában