Helyi sport

2024.05.24. 20:47

A hosszabbításban fejelt góllal nyert a Kiskundorozsma Algyőn

Még nem érmes az Algyő, miután a legvégén megfordította a rájátszás kilencedik fordulójának nyitómeccsét a Kiskundorozsma a vármegyei I. osztályban.

Delmagyar.hu

Algyőről is győztesen távozott a dorozsmai csapat.

Fotó: ESK Kiskundorozsma

Úgy léphetett pályára az Algyő, hogy amennyiben legyőzi a Kiskundorozsmát, akkor biztosan érmes már a vármegyei I. osztály 2023-24-es szezonjában.

A hazaiak meg is szerezték a vezetést, és labdabirtoklásban ellenfelük fölé nőttek, de nem tudták lezárni a meccset – majd az utolsó húsz perc alapos fordulatot hozott. Előbb Hochheiser beadására érkezett Bozsó, aki kiegyenlített, majd nem sokkal később Selyemet kellett kényszerűségből lehoznia az algyőieknek, az NB I.-es rutinnal bíró támadót mentő vitte el a pályáról.

A 90. percben újra előnybe kerülhettek volna a hazaiak, de Zékány bravúrral hárított, majd az utolsó pillanatokban egy szöglet után Kalapács fejesével megfordította és meg is nyerte a meccset a Kiskundorozsma.

Az Algyőnek így még az érem sem biztos a záróforduló előtt, míg a Kiskundorozsma a bajnok legyőzése után az Algyőt is megverte idegenben, és még lehet negyedik a jövő heti zárófordulót követően.

Vármegyei I. osztály, felsőházi rájátszás, 9. forduló

M-Perfect Home Algyő–Kiskundorozsma 1–2 (1-0)
Algyő, 150 néző. Vezette: Kiss Richárd –  jól (Gera, Csöngető).
Algyő: Szabó G. – Rádi, Vastag, Kiss R., Bozóki, Kovács M., Dudás, Deák (Kardos, 69.), Buchholcz (Patai, 60.), Pócs, Selyem (Ilyés, 75.). Edző: Fülöp Tibor. 
Kiskundorozsma: Zékány – Varga Á., Kalapács, Bodonji, Hochheiser, Ottlik Márk, Ottlik Máté, Fülöp, Bozsó, Agócsy (Lőrincz, 57.), Kis B. Edző: Ottlik Sándor.
Gólszerzők: Vastag (15.), ill. Bozsó (72.), Kalapács (94.).
Jók: Selyem, Kovács M., Pócs, ill. Bozsó, Zékány. 
Fülöp Tibor: – Jól játszottunk, jól kezdtük a meccset, majd az álmunkból rémálom lett. Saját magunkat vertük meg, és nehezítettük meg a helyzetünket. Küzdünk, hogy elérjük a célunkat. 
Ottlik Sándor: – A játék összképe alapján egy döntetlenre rászolgáltunk, azonban a végén elhittük, hogy van még keresnivalónk, és végre sikerült egy ki-ki meccset megnyernünk.

A 9. forduló további programja, felsőház, szombat, 17.30: SZVSE-G-Falc Kft.–Kéménygyártó-Mórahalom VSE, Tiszasziget–Makó. Alsóház, szombat, 17.30: FK Szeged–Bordány, Szentesi Kinizsi–Ásotthalom, Balástya–Hódmezővásárhelyi FC II.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában