Idén már nem játszhat az irányító

2024.05.25. 14:41

Bombac súlyos fejsérülést szenvedett, a Pick Szeged hivatalos panaszt nyújt be

Súlyos fejsérülést szenvedett a bajnoki döntő első mérkőzésén Dean Bombac, az OTP Bank-Pick Szeged kézilabdázója. A szlovén irányító Ligetvári Patrikkal ütközött, aminek következtében néhány pillanatra elvesztette az eszméletét és az elvégzett MRI-vizsgálat szerint állkapocstörést szenvedett. A szegedi klub eljárást kezdeményez a veszprémi játékossal, valamint a játékvezetőkkel szemben.

Becsei Dávid

Kisebb agyrázkódást is szenvedett a szegedi játékos.

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Friss hírek érkeztek a férfi kézilabda bajnoki döntő elején sérülést szenvedett Bombac állapotáról. A játékost még a mérkőzés közben kórházba szállították, ahol az MRI-vizsgálat megállapította, hogy állkapocstörést szenvedett a Ligetvári Patrikkal való ütközés során. Az eset ide kattintva megtekinthető.

– A jó hírrel kezdem, Deki a körülményekhez képest jól van, a meccs után hazatérhetett Szegedre. A sérülést követően MRI-vizsgálaton vett részt, amely állkapocstörést állapított meg nála. Hétfőn újabb vizsgálat vár rá. Mivel volt egy eszméletvesztése, így agyrázkódást is szenvedett, pihennie kell, nem játszhat a szegedi második meccsen. Az egyik fülére kevésbé hall, de erről a hétfői vizsgálat adhat majd pontos diagnózist, hogy mi lehet a probléma – nyilatkozta klubhonlapon az OTP Bank-Pick Szeged csapatorvosa, Szabó István.

BOMBAC, Dean
Sokakat megijesztett Dean Bombac, ugyanis néhány pillanatig mozdulatlanul feküdt, ugyanis elvesztette az eszméletét. 
Fotó: Vasvári Tamás / Forrás: MTI

A szegedi csapat az eset miatt bejelentette, hogy hivatalos panasszal él a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) illetékes bizottsága felé a sérülést okozó veszprémi játékossal, Ligetvári Patrikkal, valamint a két játékvezetővel szemben. A klub úgy fogalmaz, számukra elfogadhatatlan, hogy egy ilyen súlyos sérülés büntetés nélkül maradt.

A bajnoki döntő első mérkőzését a Szeged 35–28-ra elveszítette Veszprémben. Az első félidő derekán hatgólos hátrányát még ledolgozta a Kárpáti-csapat és feljött 14–13-ra, a szünetig viszont néhány perc alatt 19–13-ra ellépett a hazai alakulat. A második félidő formalitássá vált, a Telekom Veszprém magabiztosan szerezte meg a győzelmet az egyik fél második sikeréig tartó finálé első felvonásán. A második találkozót szerdán 18 órától a Pick Arénában rendezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában