Boros Tamás mesélt élményeiről

2024.05.24. 17:43

A szegedi vízilabdázó olimpiai bajnok edző csapatával nyert bajnokságot és kupát Szaúd-Arábiában

Szaúd-Arábiában nyert bajnokságot és kupát a szentesi származású vízilabdázó, Boros Tamás, aki 2018 és 2023 között a Szegedi VE-t erősítette. A bajnokságban gólkirály lett, a kupadöntőt követően pedig megválasztották a kiírás legértékesebb játékosának (MVP).

Becsei Dávid

Boros Tamás szaúd-arábiai bajnok és kupagyőztes lett az Al Qadsiah csapatával.

Forrás: Boros Tamás családi archívuma

Tele van csodálatos élményekkel Boros Tamás. Szeptember óta a szaúd-arábiai Al Qadsiah csapatában vízilabdázik. A kilenccsapatos bajnokságot sikerült megnyerniük a toronymagas favorit Al Ittihad előtt, ugyanis az utolsó két mérkőzésüket éppen a rivális ellen játszották és nyerték meg.

A szaúd-arábiai kupagyőztes Al Qadsiah, a serlegtől jobbra Boros Tamás.
Forrás: Boros Tamás családi archívuma

– A csapatokban minimum két légiós van, a bajnokaspiráns Al Ittihadnak viszont négy, köztük két magyar, a Ferencvárossal magyar bajnok Kállay Márk, valamint Tóth Péter, és egy szerb, illetve horvát játékos. Az Al Ahliban a montenegrói származású Jovan Saric van ott, aki tavaly a grúz Tbiliszivel még a Bajnokok Ligájában játszott. Nálunk rengeteg fiatal tehetség van. A korosztályos bajnokságokat nyerjük, de a felnőttek között még tapasztalatlannak számítottak. Ez az év a fejlődésről szólt, de rengeteget fejlődtünk, amit a két aranyérem is mutat. Előzetesen a dobogó elérése volt a célkitűzésünk – árulta el érdeklődésünkre Boros Tamás, aki a bajnokságban gólkirály lett, míg a 13–11-re megnyert Al Ittihad elleni kupadöntő után megválasztották a legértékesebb játékosnak (MVP).

Borosék vezetőedzője az a Dejan Szavics, aki játékosként kétszeres olimpiai bronzérmes és egyszeres ezüstérmes a szerb válogatottal, míg annak szövetségi kapitányaként 2016-ban és 2021-ben olimpiai bajnok.

– Ő egy hihetetlenül csodálatos ember, kellemeset csalódtam benne. Nem véletlenül számít a világ egyik legjobb edzőjének, sok új dolgot látok tőle, amiket jegyzetelek és megtanulok mindig. Rengeteg nagy csatát megélt a magyar válogatott ellen, amelynek aranygenerációjáról tisztelettel beszél, ahogyan az egész magyar pólóról, ami mutatja az emberi nagyságát – jellemezte Boros Tamás Dejan Szavicsot.

A szezon még nem ért véget Szaúd-Arábiában, ugyanis június hetedikén ismét összecsapnak az Al Ittihaddal a szuperkupa-döntőben. Ezután dől el, hogy marad-e Szavics az edző, illetve mely játékosokra számítanak továbbra is. Boros szeretne maradni, családjával együtt él Dammamban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában