A Szeged-Csanád GA II. költözni kényszerül

2024.05.24. 13:29

Idegenbeli rangadót kell nyerni a HFC-nek az NB III.-as ezüstéremhez

Az ezüstéremért lép pályára az ESMTK otthonában vasárnap 17 órától a Hódmezővásárhelyi FC a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjában. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. Gyulán fogadja a Körösladányt ugyanebben az időpontban, az viszont már eldőlt, Bilics Igor együttese a végeredménytől függetlenül búcsúzik a harmadosztály küzdelmeitől.

Becsei Dávid

A dobogó már biztos a HFC-nek, az ezüstérem viszont csak győzelemmel lehet meg vasárnap este.

Fotó: Karnok Csaba

Megismételheti tavalyi remek szereplését az NB III.-ban a HFC, amennyiben legyőzi az ESMTK-t az idei utolsó fordulóban. A vásárhelyiek hatvan, a fővárosi ellenfél pedig hatvankét pontot gyűjtött eddig, így amennyiben Gréczi Mártonék győznek, megelőzhetik az ESMTK-t és a második helyen fejezhetik be a bajnokságot.

Nincs a legjobb formában az ESMTK. Legutóbbi öt meccséből hármat elveszített – Szegeden 2–1-re kaptak ki –, míg a bajnok Békéscsabával 0–0-s döntetlent játszottak otthon, míg a Körösladányt 2–0-ra legyőzték hazai környezetben.

– Titkon reménykedtünk abban, hogy lehet esélyünk az ezüstérem megszerzésére. Mi szépen nyertük a meccseket mostanában, míg ők többször hibáztak, így megérkeztünk oda, hogy a saját kezünkben van a sorsunk. Ha nyerünk idegenben, akkor ismét ezüstérmesek leszünk – jegyezte meg Antal Krisztián, a HFC vezetőedzője.

Hangsúlyozta viszont emellett, hogy a realitás a bajnokság során végig a harmadik hely volt számukra. Novemberben 2–2-es döntetlent játszott Hódmezővásárhelyen az ESMTK. Azóta mindkét csapatnál voltak változások a keretben a téli átigazolási időszakban. A 14 gólos Molnár János már a Gyirmótban játszik, de a góllövőlistát 20 találattal vezető Wirth Dániel még ígyis a fővárosiakat erősíti.

– Masszív és stabil csapat ellen zárunk, amely Molnár távozásával gyengült, de továbbra is nagyon jó a támadójátéka. Ismerjük egymást, kiélezett mérkőzésre számítok. Nem gondolom, hogy feladnák a saját játékukat, nem a döntetlen lesz a célja az ESMTK-nak – vélekedett.

A BKV Előre ellen 1–0-ra megnyert bajnoki hajrájában két vásárhelyi játékos is begyűjtötte ötödik sárga lapját, így Dóra Donát és Rabecz Valter sem lehet ott az idegenbeli szezonzárón a pályán. Visszatérhet viszont eltiltásából a húzódással is bajlódó Zana Dávid.

A Szent Gellért Fórum gyepszőnyegének rekonstrukciója miatt a Szeged-Csanád GA II. a gyulai Grosics Gyula Akadémián játssza utolsó NB III.-as mérkőzését a negyedik helyezett Körösladány ellen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában