Helyi sport

2016.07.29. 09:54

Aranyakért utaznak Rióba a válogatott vízilabdások

A magyar férfi és női vízilabda-válogatott egyaránt éremért utazik a riói olimpiára. Előbbiben a ContiTech Szeged Diapolo játékosa, Manhercz Krisztián, utóbbiban a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem nyáron Szentesről igazolt centere, Bujka Barbara kapott helyet.

Munkatársunktól

– A legfontosabb, hogy mindenki egészséges, és az a tizenhárom játékos, akit kijelöltem, százszázalékos állapotban a rendelkezésemre áll – nyilatkozta [namelink name="Benedek Tibor"]. A férfiak szövetségi kapitánya hangsúlyozta, taktikailag rendben van a csapat, azokat a hibákat, amelyeket az év eleji, bronzéremmel záruló belgrádi Eb-n tapasztaltak, ki tudták javítani.

Nem változott az olimpiai helyezettek jutalmazása


Akárcsak Londonban, Rióban is 35 millió forintot ér a magyar aranyérem – tudta meg a Bors. A lap szerint semmit nem változott az olimpiai helyezettek javadalmazása 2012-höz képest. Az egyéni arany továbbra is 35, az ezüst 25, a bronz 20 millió forintot jelent, és még a nyolcadik helyezetteket is díjazzák. A párosban elért eredmények ezen összegek kilencven százalékát érik, a kajaknégyes vagy az úszóváltó teljesítményei után nyolcvan százalékot kaphatnak a tagok, míg a csapatsportágaknál hetven százalék a javasolt összeg.


A férficsapat a házigazda brazilok mellett a világ- és Európa-bajnok szerbekkel, a görögökkel, a japánokkal és az ausztrálokkal játszik a csoportban, a torna nyitómérkőzésén a szerb együttes lesz az ellenfél.

[namelink name="Bíró Attila"], az Európa-bajnok női válogatott kapitánya elmondta, napról napra fejlődik az együttes, és erre szükség is van, hiszen még nincs tökéletes állapotban a gárda.


– Nyolcvanöt százalékos állapotban érzem a csapatot, de nekünk kettő, sőt inkább három hét múlva kell majd topformába kerülni – nyilatkozta a kapitány, hozzátéve, hogy [namelink name="Antal Dóra"] könyöksérüléssel bajlódik, de az ötkarikás szereplését ez nem fogja befolyásolni.


A női válogatott a címvédő amerikai, a kínai és a spanyol csapattal játszik majd a csoportmérkőzések során. Benedek és Bíró is kijelentette, az éremszerzés a cél Rióban. Mindkét magyar válogatott holnap indul Brazíliába.

Érdekes jóslás


Az olimpiai eredmények előrejelzésével foglalkozó honlap a 11. helyre várja Magyarországot a riói játékok éremtáblázatán. Az Olympic Medals Predictions szerint hét arany-, öt ezüst-, és hét bronzéremmel zárjuk a játékokat. A Csongrád megyeiek közül a Bujka Barbarával felálló női pólóválogatottnak aranyat, a Manhercz Krisztiánt is soraiban tudó férficsapatnak pedig bronzot tippelnek, míg Kárász Annának annak ellenére ezüstérmet jeleztek elő K1 500 méteren, hogy a szegedi kajakos csak tartalékként utazik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában