Helyi sport

2016.10.29. 12:41

ContiTech FKSE-Algyő: Algyőn is rangadó

Telt házas és izgalmas mérkőzésre van kilátás a ContiTech FKSE-Algyő otthonában, ugyanis a férfi kézilabda NB I/B-ben szintén hibátlan Ferencvárost fogadja Dankó Ervin legénysége. Vadkertiéken nincs teher a csúcsrangadó miatt, de nem csak ez lehet a döntő.

delmagyar.hu

– Rossz főpróba volt. Pár évet öregedtem – többek között ezt is nyilatkozta [namelink name="Dankó Ervin"], miután a ContiTech FKSE-Algyő hétvégén letudta előrehozott bajnokiját a Törökszentmiklós ellen (32–28). Ilyenkor szokott következni a jó előadás, és a szakember is ebben bízik, hiszen a kézilabda szerelmesei a MOL-Pick Szeged–Veszprém mellé kapnak mára még egy izgalmasnak ígérkező derbit: 16 órától az algyői Fehér Ignác Általános Iskola tornatermében a százszázalékos hazaiak az eddig szintén hibátlan Ferencvárost fogadják az NB I/B Keleti csoportjának csúcsrangadóján.


– Pár évet talán fiatalodtam a héten, annyira jól edzettek a srácok – reagált nevetve Dankó Ervin az előző bajnokira, amely nem is izgatja.


– Rosszul játszottunk, de úgy is nyertünk, a héten szóba sem hoztam a fiúknak. Címvédő pályaválasztóként sem mi számítunk most favoritnak, hiszen ebben a szezonban a Fradi a bajnokesélyes. Engem pedig meg is lep, hogy még veretlenek vagyunk, hiszen a Békés és a Nyíregyháza ellen is nehezebb meccsre számítottam. A vereség most is benne van a pakliban, nem is történne ez esetben tragédia, de arról biztosíthatom lelkes közönségünket, hogy mindent megteszünk a győzelemért. Nagy lökést adna egy siker, ahogy szinte pontosan egy éve is ugyanez volt a párosítás. Akkor ki kellett tenni a „Megtelt" táblát, most is 450 nézőre számítunk, és persze nagy izgalmakra – jelezte a tréner.


Algyőn nem is tesznek Vadkertiékre pluszterhet, de nem csak a nyugodt körülmények dönthetnek.


– Nagy élmény egy ilyen meccs, ami adhat olyan pluszt, hogy ellensúlyozzuk az ellenfél sokkal jobb fizikai adottságait. És persze kellenek a lerohanásgólok. Ha mindez sikerül, még inkább kéziünnep lehet ez a városban, de a párosítás miatt önmagában is az – véli Dankó Ervin, akitől természetesen kértünk tippet a Szeged–Veszprém rangadóra is. Az edző szerint most kicsit bizonytalannak tűnik a Veszprém, így egy szoros meccsen elképzelhetőnek tartja a hazai sikert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában