Helyi sport

2016.09.20. 12:08

ContiTech Szeged Diapolo: tinit dobtak a mélyvízbe

Veretlenül zárta a debreceni HBZ-kupát a ContiTech Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapata. Varga Péter együttesében minden meccsen szerepet kapott a 16 éves Rácz-Fodor Balázs.

Süli Róbert

[namelink name="Varga Péter"], a ContiTech Szeged férfi vízilabdacsapatának edzője újabb fiatalt dobott a mélyvízbe a debreceni tornán, amelyet címvédőként veretlenül nyert meg a Tisza-parti együttes. [namelink name="Rácz-Fodor Balázs"] január 11-én lett 16 éves. Most kapott először szerepet a nagycsapatban.


– Minden meccsen játszott – mesélt a kapásoldalon szereplő tehetségről Varga edző –, amit kértem tőle, azt maximálisan betartotta. A csapattársak azzal jutalmazták a játékát, hogy ő vehette át a győzelemért járó kupát. Bízom benne, hogy ez számára is hatalmas motivációt jelent, és még nagyobb munkára sarkallja, mert még sokat kell gyakorolnia, hogy jó játékos váljon belőle.


A Szegedi Vízipóló Suli játékosának szerencséje is volt, hiszen akadt olyan fiatal, akit a szülők nem engedtek el a tornára, illetve volt olyan is, hogy a tanárok nem engedélyezték a hiányzást az iskolában, pedig egyetlen napot kellett volna csak kihagynia.


– Hasznos volt a torna – folytatta a tréner –, négy meccset játszottunk, kaptunk egy komolyabb terhelést, az új fiúk remekül illeszkedtek be a játékba. [namelink name="Milos Vukicsevics"] pedig bizonyította, hogy jó vásárt csináltunk vele, a torna legjobb játékosa és gólkirálya lett.


Pénteken és szombaton már élesben játszik a ContiTech Szeged, Pécsett szerepel magyarkupa-selejtezőben, majd egy hét múlva (kedd, 17 óra) megyei derbit vív a Szentes ellen hazai környezetben.


– Itthon edzünk, hétfőn még pihenhet a csapat – zárta a gondolatait Varga Péter –, [namelink name="Manhercz Ádám"] is meggyógyult, ő lázas volt. Testvére, Krisztián is eljön Pécsre, egyelőre nem játszik, de a Szentes ellen már a csapatban lesz.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában