Helyi sport

2016.06.08. 11:43

Megvédte bajnoki címét a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

Megismételte a tavalyi fantasztikus sikert és ismét bajnok lett a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE az U15 tollaslabda-csapatbajnokságban.

delmagyar.hu

A szegediek először a Dunaújvárost győzték le. A siker várható volt, de a szegedi csapatban helyet kaptak a jövő reménységei is. A 9 éves Bozsogi Mira és a 10 esztendős Tóth Dóra is játszott, és ugyan nem nyertek meccset, mindenképpen dicséretes volt a küzdeni akarásuk. Bozsogi Anna és Pápai Bálint simán hozták az egyéniket, majd a Könczöl Ádám, Mucsi Benedek fiúpáros sikere már a csapatgyőzelmet jelentette.

A következő fordulóban a nagy terveket szövő Seregélyesi Pelikán DSE volt az ellenfél. Itt egy erősebb összeállításban állt fel a szegedi csapat. Sándorházi Vivien és Pápai Bálint egyéni sikerei után már megnyugtató volt az előny. A Könczöl Ádám, Kövecs Kevin fiú páros veresége még adott reményt a seregélyesieknek, de a Sándorházi Vivien, Bozsogi Anna női páros után kapituláltak a Fejér megyeiek.

A döntőben a pécsiek csapata várt a Szegedre. A hazaiak nem tudtak igazi ellenállást kifejteni. Az egyéni mérkőzések után a vegyespárost is a szegediek nyerték, ezzel megvédték a bajnoki címüket!

A bajnokcsapat tagjai: Sándorházi Vivien, Bozsogi Anna, Bozsogi Mira, Tóth Dóra, Pápai Bálint, Matusovits Döme, Könczöl Ádám, Mucsi Benedek, Kövecs Kevin, edzők: Dian Ayu Mayasari és Didi Purwanto.

A 19 éveseknél a Tisza Tollas SE nagyon fiatal csapata nem volt esélyes. Az első mérkőzést a tavalyi ezüstérmes Fehérvár Badminton SE-vel játszották. Pápai Balázs simán hozta a fiú egyénit, Sándorházi Vivien még simább két szettben a nőit. Ekkor már biztosak lehettek a sikerben, amit a női páros, Sándorházi és Káity Sára duója biztosított be.

A Pécs második számú csapata volt a következő a sorban. A recept itt is hasonló volt. A két egyéni után a két párost is megnyerték a szegediek így a vegyesre már nem volt szükség. A fiú páros, a Bálint Máté, Pápai Bálint kettős pazar játékkal nyert. Bozsogi Anna és Káity Sára kettős pedig izgalmas végjátékban hozta a mérkőzést.


A döntőben a Pécs elsőszámú csapata volt az ellenfél. Az egyénik után 1-1-re állt a mérkőzés. Sándorházi Vivien "leütötte" a nemrég Pécsre igazolt budapesti Karsai Anettet. A fiúknál nagy csatában kikapott Pápai Balázs, így maradt az izgalom. A fiatal szegedi fiú páros nem tudta az első szettben felvenni a sebességet, a másodikban már színvonalas játékkal, de vereséget szenvedtek.

A lány párosoknál a szintén igazolt nyíregyházi lánnyal kiegészülve nyert a pécsi egység: sajnos Bozsogi Anna és Káity Sára nem tudott meglepetést okozni. A szegedi csapat az ezüsttel is teljesen elégedett lehet.


A csapat tagjai: Sándorházi Vivien, Bozsogi Anna, Káity Sára, Pápai Bálint, Pápai Balázs, Könczöl Kristóf, Bálint Máté, Kőműves Csongor, edzők: Dian Ayu Mayasari és Didi Purwanto.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában