Helyi sport

2017.05.16. 15:26

Nincs korhatár: dél-alföldi triatlonklub alakul Szegeden

Bárki csatlakozhat nyílt edzéseken a nemrég alakult SunCity Triathlon Team csapatához, amely egy profi, a dél-alföldi régiót összefogó triatlonklubot szeretne építeni. A Szilágyi Péter és Gábe Tamás alapította egyesület nyáron már gőzerővel dolgozna, korhatár nélkül várják az érdeklődőket.

Papós Tamás

A kevés hely miatt az úszáslehetőséget még keresik, de nyílt futó- és kerékpáredzései már voltak a SunCity Triathlon Teamnek. Az egyesületet márciusban alapította Szilágyi Péter és Gábe Tamás, akik egy profi, a dél-alföldi régiót összefogó triatlonklubban gondolkodnak. Első lépések gyanánt nyílt, bárki számára ingyen látogatható edzéseket kezdtek szervezni, amelyeket a ligetben tartanak. Akit tehát érdekel a sportág, a csapat

Facebook-oldalán követheti, mikor lehet mozogni.


– Szerintünk ebben a sportágban nincs korhatár, minden korosztályt szeretettel várunk. A gyerekeknek különösen ajánljuk a triatlont, hiszen alapsportágakkal helyes mozgáskoordinációt sajátíthatnak el. Megtanítunk bárkit jó technikával futni, kerékpározni és úszni, sőt, a biciklizés esetében a közlekedési szabályok ismertetését is fontosnak tartjuk – árulta el az egyik alapító, Szilágyi Péter, aki egy alkalommal már az Ironman triatlont is teljesítette, tavaly aranyjelvényes triatlonista lett, féltávon pedig korosztálya második legjobb magyar versenyzője.


A SunCity Triathlon Team tréningjeit 10-12 érdeklődő már rendszeresen látogatja, természetesen várják a további jelentkezőket. Egyesek már olyan lelkesek, hogy a triatlon extrémebb, kúszással-mászással fűszerezett verziójára, a spartan triatlonra is készülnek. Nyáron már szeretnének minden sportágban rendszeres tréningeket tartani, ebben segít például a SunCity Szabad- időközpont is, amellyel már meg is egyeztek a későbbi edzéslehetőségekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában