Helyi sport

2017.12.06. 17:32

Szorosnak indult, sima lett a vége: Szentes-Szeged 11-3

Szoros, 4-3-as első félidő után a Hungerit-Szentesi VK 11-3-ra legyőzte a női vízilabda OB I 9. fordulójában a Szegedi Egyetem Taylor&Nash csapatát.

Becsei Dávid

Hungerit-Szentesi VK - Szegedi Egyetem Taylor&Nash 11-3 (2-1, 2-2, 4-0, 3-0)

Női vízilabda OB I, 9. forduló. Szentes, 100 néző. Vezette: Marnitz, Bene.

Hungerit-Szentes: Lekrinszki - Szabó K. 3, Hevesi 1, Guannan 3, Kudella, Dias, Mirshina 2. Csere: Rybanska 2, Brávik, Sebők. Vezetőedző: Vidumanszky László.

Szegedi Egyetem Taylor&Nash: Hosking - Árkosy, Lengyel A., Kádár, Rácz 1, Bell, Lengyel Dom. 2. Csere: Mihály, Pengő, Tóth P., Laboncz, Botka. Vezetőedző: Molnár Péter.

Gól - emberelőnyből: 7/1, ill. 6/0.

Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

Kiállítva cserével: Mirshina, ill. Bell, Lengyel A.


NYILATKOZATOK:


Vidumanszky László, a Hungerit Szentesi VK edzője: - Örülök, hogy nyerni tudtunk. A kupameccsből sokat tanultunk, amit a Szeged ellen játszottunk. Köszönöm a lányoknak, ahogy dolgoztak, folytatjuk, nem állunk meg. A védekezésünk jól működött, a három kapott gól jó, a tizenegy is támadásban.


Hevesi Anita, a Hungerit Szentesi VK játékosa: - Kapkodtunk, türelmetlenek voltunk az első két negyedben, a második félidőben viszont értékesítettük a helyzeteinket. Néha belementünk verekedésekbe, ezekbe nem szabad, de így is jobban jöttünk ki a találkozóból, mint a Szeged.


Molnár Péter, a Szegedi Egyetem Taylor&Nash edzője: - Ugyanúgy indult ma is a mérkőzés, mint a kupameccs. A Szentes szoros emberfogással védekezett, mentünk utánuk, de elveszítettük az egyetlen centerünket, Bellt, utána már majdnem mindegy volt, hogy ki jön be a padról. Sajnos a fáradtság is kiütközött rajtunk, miután Lengyel Anetett végleg kiállították cserével. Megérdemelten nyert a Szentes, gratulálok nekik.


Lengyel Dominika, a Szegedi Egyetem Taylor&Nash játékosa: - A második negyedig nem volt semmi probléma. Minden működött támadásban és védekezésben, miután elvesztettük két játékosunkat, azt éreztem, hogy megijedtünk. Fegyelmezetlenek voltunk, ezt pedig a Szentes nagyon jól használta ki.

Szorosnak indult, sima lett a vége: Szentes-Szeged 11-3 . Fotó: Vidovics Ferenc - GALÉRIA



4. negyed (11-3): 


Az utolsó ráúszást Árkosy nyerte meg a Szegednek. Rybanska váltja gólra akcióból a negyed első szentesi támadását, 9-3. Jól játszik a magyar válogatottban is bemutatkozott Rybanska, ezúttal hátul szerez labdát. Tóth Petra kerül óriási ziccerbe, ennél már csak Lekrinszki védése a nagyobb. Egyre rosszabbul áll a szénája a vendégeknek, Molnár Péter tanítványai a negyedik negyedben még lövésig sem nagyon jutnak el. Egészen nyitottan védekezik a Szentes, aminek távoli, erőtlen szegedi lövések, illetve, hazai labdaszerzések az eredményei.  Egy ilyen után Guannan szerzi meg a tizedik szentesi találatot, 10-3. A becsületgólért küzdenek a vendégek, centerből Tóth lő, Lekrinszki véd, visszafújják a játékvezetők a szegedi támadást, amikor elkezdődik a mérkőzés utolsó perce. Most sem jön össze a gól, Brávik blokkol. A fiatal Sebők Zsófia áll be a Szentesbe, erőtlen lövését védi Hosking. Huszonegy másodperc van hátra a meccsből, időt kér Molnár Péter. Lengyel Dominika egy távoli ejtéssel próbálkozik, véd Lekrinszki, Támad még a Szentes, Guannan állítja be a végeredményt, 11-3.

Szorosnak indult, sima lett a vége: Szentes-Szeged 11-3 . Fotó: Vidovics Ferenc - GALÉRIA


3. negyed (8-3):


A térfélcserét követően a hazaiak hozzák el a labdát, úgy látszik az irányban rejlik a titok. Bell kap nagy labdát centerben, Lekrinszki azonban óriásit véd. Brávik érkezik a padról a Szentesbe, ő is rögtön helyzetbe kerül, csakúgy mint, Rybanska csereként beállva a második negyedben, azonban a keresztlécen csattan a labda. Szabó labdát szerez, majd gólt, fontos találat lehet ez, a harmadik negyed közepén újra kétgólos előnyben a Szentes, 5-3. Mirshináról állítják ki Bellt, fontos támadás jöhet tehát a hazaiaknak, ki is kéri azonnal az idejét Vidumanszky edző. Ez akár meccslabda is lehet, ha bedobják a hazaiak. Jól védekezik a Szeged, kiegészülnek, azonban az amerikai játékos még nem ér vissza, amikor Mirshina távolról bevágja, 6-3. Potyognak a kiállítások a visszaúszásnál, Lengyel Anett és Mirshina jut a kiállítás sorsára cserével. Rybanska emberrel a nyakán, már 7-3-ra vezetnek a hazaiak. Brávik kiáll, időt kérnek a vendégek. Elindítja a támadást a Szeged, Hevesi azonnal labdát szerez. Semmi sem jön össze most a Tisza-partiaknak, Hevesi büntetője után már 8-3. Rácz távolról, csemege Lekrinszkinek ez a lövés. Az utolsó fél percben záporoztak még a lövések mindkét oldalon, azonban a Szentesnél Lekrinszki védett, a Szegedet pedig a kapufa mentette meg a kapott góltól.

Szorosnak indult, sima lett a vége: Szentes-Szeged 11-3 . Fotó: Vidovics Ferenc - GALÉRIA



2. negyed (4-3):


Ismét a szegediek nyerik a ráúszást. Bell kapna jó labdát centerben, de lenyomják a víz alá, ötméteres. Lengyel Dominika belövi, Lekrinszki a másik irányba mozdult, 2-2. Nem áll sokáig egál az eredményjelzőn, az első szentesi akciót Szabó Krisztina váltja gólra, 3-2. Kudella lőhet elemi erővel valamivel több, mint három és fél perccel a nagyszünet előtt, de Mihály Kinga blokkolja a labdáját az utolsó pillanatban. Pengő labdát szerez, majd Rácz Daniella szerez gólt a Szegednek, így ismét egyenlő, 3-3. Rybanksa érkezik a hazaiaknál először csereként, rögtön lövéshez is jut, cibálják, de a játékvezetők nem fújnak, a lövése nem talál kaput. Dias emelkedik ki a vízből, Hosking fogja a labdáját, ami nem volt túl erős. Két perc van hátra, időt kérnek a vendégek. Járatják a labdát a hazaiak, kétszer is körbejár a kezeken, majd Szabó marad üresen centerben, kapja is, nem hibázik, 4-3. Kudella ejtését kiüti Lekrinszki, aki még megpróbálkozik egy egész pályás ejtéssel, de helyén van Hosking. 

Szorosnak indult, sima lett a vége: Szentes-Szeged 11-3 . Fotó: Vidovics Ferenc - GALÉRIA



1. negyed (2-1): 


A szegediek nyerték a ráúszást. Jól megtervezte mindkét csapat a védekezését, az első komolyabb próbálkozás három perc játék után Mihály Kinga nevéhez fűződik: ejtése azonban a kapufán landolt. A hazaiak kínai légiósa, Guannan lőhetett tisztán középről, de Lekrinszki a kapufára ütötte a labdát. Mirshináé az első gól, 1-0. Kettő perc ötvennyolc másodperccel a negyed vége előtt Molnár Péter, a Szegediek edzője kért időt. Dias lövését is véd Hosking, sarokdobással jöhet a Szentes, de eladják a labdát. Egy perc tizenöt másodperc van hátra az első negyedből, Mirhsina bejátszására érkezik jól Guannan, aki a hosszúba lövi a labdát, 2-0. Negyvenöt másodperccel a kisszünet előtt a hazaiak is kikérik első idejüket. Lengyel Dominika távolról vállalkozik lövésre, jól teszi, a kapufáról bepattan, 2-1. Négy másodperc van már csak az első negyedből, ejtett lövés, de Hosking könnyedén fogja.


18.59: komoly hangpárbajt vívhat majd egymással a két szurkolótábor, egyelőre a szegediek a hangosabbak.


18.57: érkeznek még néhányan a nézőtérre, így talán lesznek százan kint az uszodában.


18.54: érkezett néhány szegedi szurkoló is, de a vártnál sokkal kevesebben kíváncsiak a megyei rangadóra. Körülbelül hetvenen ülhetnek a lelátón, amelynek megtekintése egyébként ingyenes.


18.52: kezdődik a bemutatás, először a vendéget mutatja be a helyi műsorközlő.


18.45: a Szentes egy meccsel kevesebbet játszott, mivel az UVSE elleni találkozója az újpestiek nemzetközi szereplése miatt elmaradt. Azt az összecsapást december 15-én pótolják majd a Kurca-parti városban.


18.38: fontos mérkőzés következik mindkét csapat számára. A Szeged hatodik, a Szentes hetedik a tabellán kilenc-kilenc ponttal, míg a negyedik és ötödik pozícióban az Eger és a Ferencváros található tizenöt ponttal.


18.30: üdvözöljük kedves olvasóinkat Szentesről. 19 órától rendezik a Csongrád megyei rangadót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában