Helyi sport

2017.12.29. 08:13

Vigyáz a nőiességre: Maróti Nóra az ország legfittebb anyukája

Az idei két pro fitnesz anyuka verseny megnyerése után új utakat keresett a sportmodellkedésben a tiszaszigeti Maróti Nóra. A budapesti világbajnokság harmadik helye megerősítette abban, hogy érdemes ezen a területen is versenyeznie.

Mádi József

Magyarország legjobb fitnesz-anyukája – a Tiszaszigeten élő Maróti Nóra idei teljesítményével kiérdemelte ezt a minősítést. Idén ugyanis a két hazai versenyét egyaránt megnyerte – háromgyermekes édesanyaként.


– Tavaly volt a világ első fitneszanyuka-versenye Magyarországon, amelyen 66-an indultunk. Ebben a mezőnyben sikerült nyernem úgy, hogy nem volt sem korosztályos, sem magassági határ – mondta Maróti Nóra. – Ezután jött az idei két hazai pro fitt anyuka verseny, amelyen azok indulhattak, akik már nyertek, vagy valamilyen eredményt elértek, mondhatni hivatásos testépítők. Ezt a kettőt is megnyertem, ezért is mondható, hogy itthon én vagyok a legjobb fitneszanyuka. Ám új kihívást kerestem a sportmodellkedésben.

A vb-bronzérmes anyuka, Maróti Nóra. Fotó: WABBA

A vb-bronzérmes anyuka, Maróti Nóra. Fotó: WABBA

Ennek első, kézzelfogható jele a Budapesten megrendezett WABBA (World Amateur Body Building Association) világbajnokság volt, amelyen a 35 feletti korcsoportban 13-an indultak, és a harmadik hely jött össze.


– A sportmodellek közötti első nemzetközi versenyemen az első hat volt a cél, de így, hogy a dobogón végeztem, különösen örültem – nyilatkozta a civilben hatórás munkaidőben az IKV Zrt.-nél dolgozó Maróti Nóra.


– Egy picit kell csiszolni még egy-két dolgon, hogy aranyérem legyen ebből a bronzból, de már tervezek 2018-ra, és a másik, nagyobb szövetség, a WBPF (World Bodybuilding and Physique Sports Federation) thaiföldi világbajnokságára szeretnék kijutni. Itt is az első háromba szeretnék bekerülni. Ha lehet, akkor két kategóriában, a 35 év felettiek és a sportmodellek, azaz a 165 centiméter felettiek között is elindulnék.

Fotó: WABBA

Fotó: WABBA

Gyakorlatok, pózok, izomzat, bikini – a legfontosabb szavak a felkészülés és a versenyek során.


– Ebben a bronzéremben kőkemény négy év munkája van benne – mesélt a sportmodell, akit párja, Varga János és Kokovai Andor készít fel. – A harmadik gyermekem, Kende megszületése után döntöttem el, hogy elkezdem a testépítést. Jók az adottságaim, hiszen a genetika révén megvan a V alak: széles hát, széles váll, keskeny csípő, formás combok. A nőiességre viszont vigyázok, az megmarad.

Étkezés csak tisztán


Maróti Nóra nagyon odafigyel az étkezésére és a folyadékfogyasztásra.


– Mindig és mindent tisztán eszek, nem diétázom, hanem egészségesen étkezem. Amikor tömeget növelek, több szénhidrátot, kevesebb fehérjét fogyasztok, és nagyobb súlyokkal dolgozom. Az a lényeg, hogy ne a zsír gyarapodjon, hanem a súly. Amikor pedig szálkásítunk, akkor magasabb fehérjemennyiség mellett elvonjuk a szénhidrátot, és intenzívebbek a tréningek. Ilyenkor az edzésekkel napi másfél-két órát töltök, utána pedig még 40-50 percet kardiózok, azaz taposok, biciklizek, lépcsőzök, futópadon intenzív sétát végzek. Minden este otthon kimérem az ételeket, bedobozolom, és másnap sokszor, két és fél-három óránként eszek keveset. Emellett napi 4–6 liter csapvizet fogyasztok. A verseny hetén ezt a mennyiséget 2 liter alá csökkentjük, míg a verseny napján ez már csak fél liter. A család mellőzi a cukrot, a fehér lisztet, de azért mindig van nasi. Egy gyereknek jár, és szüksége van rá, de mivel ebben élünk, a 14 éves lányom már odafigyel az étkezésére, kérdez.

Címkék#fitness

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában