Helyi választás 2022

2022.03.22. 19:18

Lázár János: a sorsunk a választás tétje

Kovács Erika

Lázár János országgyűlési képviselő, a Fidesz képviselőjelöltje Vásárhelyen egy fórumon azt mondta, nemcsak az ország, hanem minden lakos személyes sorsa is a tétje az április 3-i választásnak.

 

- Azt kell megválasztani április 3-án, aki képes a békét és a biztonságot garantálni, nem azt, aki olaj a tűzre, aki fegyvert szállítana az ukránoknak az oroszokkal szemben – mondta a Széchenyi téren megtartott fórumán Lázár János. Hangsúlyozta, 1990 óta még nem volt példa arra, hogy háborús helyzetben legyen a parlamenti választás.

 

- Nekünk, magyaroknak bőven van okunk aggodalomra. Félre kell tenni a választási kampány hagyományos témáit. Arra lett volna szükség, hogy az ellenzék a kormányzat lépéseit támogassa. A legfontosabb, hogy mindenkinek békét és biztonságot garantáljunk, aki Magyarországon él. Kimaradjunk a háborúból és semlegesek legyünk. Emellett óriási a felelősségünk a kárpátaljai magyarokért is – emelte ki Lázár. A képviselő szerint az oroszokon és az amerikaiakon kívül senki nem tudja megmondani, hogy meddig tart a háború. Sokan úgy látják, új világrend kezdődik. Ha szerencsénk lesz, akkor az új vasfüggöny nyugati oldalára kerülünk.

 

- Azt kérem, április 3-án mindenki menjen el szavazni, Orbán Viktorra és a Fideszre tegye a voksát. Orbán Viktor garantálja az ország békéjét és biztonságát. Az ellenzék miniszerelnök-jelöltje veszélyes az országra. Ebben a helyzetben nem a bizonytalant, nem a zavarost vagy zajost kell választani, hanem azt, aki higgadtan, tapasztalattal a háta mögött képes megvédeni az országot.

 

Lázár arról is beszélt, hogy a két oldal között az is a különbség, hogy ha az ország bajban van, akkor a Fidesz szerint segíteni kell az embereknek, az ellenzék viszont elvesz, ezért nemcsak az országról, hanem mindenki személyes sorsáról döntünk a választáson.

 

- Parlamenti képviselőségem elmúlt húsz évében mindig a nemzet érdekét képviseltem. Soha nem árultam el a hazámat sem az oroszoknak, sem az amerikaiaknak, sem a külföldi multiknak vagy a magyar oligarcháknak. Mindig a választók és az ország érdekeit képviseltem. Ugyanezt teszem, ha újraválasztanak - mondta Lázár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!